Hírek

Karácsony előtti piaci körkép

2020. december 22., 22:30

Nem könnyű parkolóhelyet találni a piac környékén. A karácsony előtti rohamban még ma is sokan szerezték be az ünnep hozzávalóit. A karácsonyfa árusoknál már kevesebben érdeklődtek, ők azt mondják, idén sokkal visszafogottabb volt a vásárlói kedv.

 

Karácsony előtti piaci körkép

A savanyúságosnál állt a legnagyobb sor a szombathelyi vásárcsarnokban. Bár egymást érték a vásárlók, nem mindenhol volt jó a forgalom, sokan még ma is csak nézelődtek. Többen jöttek töltöttkáposztának valóért a piacra. Nagy volt a tülekedés a zöldség- és gyümölcspultoknál is. Sárgarépa, paprika, narancs vagy alma. Szép áruból most sem volt hiány. Volt, aki kimondottan azért jött, hogy minőségi áruhoz jusson, de volt olyan is, aki csak a napi bevásárlást intézte. Kisebb volt a tömeg a csarnokon kívül. A fenyőárus szerint Szombathelyen nagyon nagy a választék, nincs igény ennyi fára. Idén a korábbinál egyébként is jóval kisebb a kereslet.

Herczeg Imre - őstermelő
“Egy piacon, ha a kihozott fának a 10%-a megmarad, azt még azért el lehet viselni. Persze jobb hogyha 5, vagy annál még kevesebb. Én bízom benne, hogy ez a maradék azért el fog fogyni. Nemesfenyőink már elfogytak, luccfenyőből van még több. Igazából a kereslet jobb is volt a normandfenyőre.”

Korábban a luc volt a sláger, ma már inkább a nemesebb fajtákat keresik a vevők.