Hírek

Kanizsai-felújítás

2016. augusztus 19., 16:28

Javában dolgoznak a szakemberek a Kanizsai Dorottya Gimnáziumban, a nyári intézményfelújítások keretében itt mosdóblokkot újítanak fel, és termeket tesznek rendbe. A nyolcmillió forintos költségvetéssel zajló kivitelezéssel tanévkezdésre végeznek.

Kanizsai-felújítás

Csillog a parketta a Kanizsai Dorottya Gimnázium földszinti termeiben, öt helyiségben nemrég végeztek a szakemberek a csiszolással és a fényezéssel. Egy emelettel feljebb még most is folyik a munka, ezekben a napokban éppen a burkolók dolgoznak a leánymosdóban. Ráfért a modernizálás erre a blokkra.

Módos Tibor - igazgató, Kanizsai Dorottya Gimnázium
“Az elmúlt évek során két komplett mellékhelyiséget újítottak fel a város támogatásával, a GAMESZ segítségével. Az idei évben ez a program folytatódott. Gyakorlatilag ismételten két mellékhelyiségnek a teljes felújítása történt meg.”

Ez azt jelenti, hogy az egész vezetékrendszert kicserélték, új álmennyezetet és válaszfalakat emeltek, mutatós járólapok és csempék kerültek a helyiségekbe, és a szaniterek is vadonatújak lesznek. Több mester összehangolt munkájára van tehát szükség.

Soós Kálmán - igazgatóhelyettes, Közművelődési GAMESZ
“Különböző szakemberek dolgoznak, asztalosok, parkettcsiszolók, festők, vízvezeték-szerelők, burkolók. Szeptember elsejére, augusztus 31-ére minden munka befejeződik. Már csak a vizesblokk felújítása van, a tantermek elkészültek.”

A mosdó rekonstrukciója ötmillió forintba került, míg a termekben a parkettafelújítás és a festés további hárommillió forintos költséget jelentett.