MNB
MNB - 2

Hírek

József Attila vers- és novellaíró pályázat

2019. április 15., 13:58

Az oladi iskola negyed évszázada vers- és novellaíró pályázattal ünnepli József Attila születésnapját. Nem csökken a rendezvény népszerűsége, hatszáznál is több pályamű érkezett idén, és minden harmadik díjazott határon túli volt. A legjobb művekből hagyományosan antológiát is kiadnak ilyenkor.

József Attila vers- és novellaíró pályázat

A jövő ígéretei - így fogalmaztak az előadók a jubileumi, 25. József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázat résztvevőivel kapcsolatban. Puskás Tivadar polgármester arról beszélt, hogy elengedhetetlenül szükséges a magyar nyelv ápolása. Ebben alkotnak maradandót a verselő, meseíró gyerekek. Köszöntőt mondtak a házigazda intézmények vezetői is.

Takács Imréné - igazgató, Oladi Általános Iskola
“Nem csökkent a népszerűsége ennek a rendezvénynek így 25 év távlatából, hanem növekedett. Soha ennyi pályamű, mint ebben az évben, nem érkezett. Soha ilyen sok határon túli magyar területről nem jelent meg vers, mese és novella, mint ebben az évben.”

A versenyre 600-nál is több pályamű érkezett, ebből 150 a határon túlról. Összesen 33 alkotást díjazott a zsűri. A fiatal szerzők zsengéit hagyományosan kötetbe rendezik, az antológia idén is nyomtatásba került. (13.12-) Az egyik negyedikes kislány rímekbe szedett meséje második helyezést ért.

Papp Jázmin Regina
“Egy királyról szól, akinek a neve nem tetszett. És szeretett volna kicsit más nevet kapni, mert úgy gondolta, hogy a saját neve már régimódi.”

A díjkiosztón megzenésített verseket adott elő Kovács Pál, egykori oladis diák, a népszerű tehetségkutató döntőse, és részletek hangzottak el a frissen megjelent gyűjteményből is.