Hírek

Jótékonysági vásár

2013. december 02., 18:02

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség ifjúsági munkájára költik azt a pénzt, amelyet a hétvégi jótékonysági vásáron gyűjtöttek. Koszorúkat, karácsonyi édességeket, papír- és textildíszeket vásárolhattak a kilátogatók.

Jótékonysági vásár

Textilből, termésekből készült díszek, eszközök, és rengeteg finomság sorakozott az asztalokon. A vásárlók pedig hosszú sorokban álltak a pultok előtt a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség jótékonysági adventi vásárán.

„Gyertyákat, meg virágot, ilyesmi.”
„Adventi koszorúkat azt most már minden évek óta itt vásároljuk, nagyon finom süteményeket lehet kapni, szép díszeket.”

December első napján, advent első vasárnapján tartották a már hagyományos programot, ahol mindenki megtalálta az ünnepi készülődés kellékeit.

Sátory Károly – igazgató, Reményik-iskola
„Adventi koszorúkat csinálnak a gyerekek, betlehemeket készítenek együtt. Annak is nagyon örülök, hogy erre a szép alkalomra sokan eljöttek az iskolásaink közül a szüleikkel, attól függetlenül, hogy esetleg nem is evangélikusok.”

Az iskola diákjai, a Diakóniai Központ lakói, a gyülekezet Nőegylete és gyülekezeti tagok már hetek óta készítették azokat a tárgyakat, amelyeket áruba bocsátottak.

Gregersen-Labossa Ágnes – tanár, Reményik-iskola
„Az adventi alkalmakra mindig próbálunk valami különlegességet összeállítani, most idén ez a rajzos adventi naptár volt, ami szintén az iskolából származó gyerekeknek a rajzait tartalmazza. Nagyon népszerű, úgy hallom, hogy igen sokat megvásároltak belőle.”

Az adventi vásár bevételét az evangélikus egyházközség ifjúsági munkájára fordítják.