Hírek

Jótékonysági horgászverseny

2018. július 18., 18:17

Évről évre egyre többen ragadnak horgászbotot, hogy támogassák a megyében élő autista gyermekeket és családjaikat. Bíró Tibor ötödik alkalommal szervezte meg a jótékonysági horgászversenyt, ezúttal az ölbői tavon.

Jótékonysági horgászverseny

Kristóf fogását mérlegelik éppen. 89-en versenyeztek Ölbőn a „Horgászok az autista gyermekekért” elnevezésű jótékonysági rendezvényen.

atmo: 11.26-18.28 csobbanás

A horgászok és számos önzetlen támogató jóvoltából több mint egymillió forintot gyűjtöttek össze.

21.45 sikerült összepecáznotok az autista gyerekek támogatására 1.161.200 forintot - taps

A pénzt a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány, a Váci Mihály Általános Iskola autista csoportja és az Aranyhíd Nevelési Központ javára ajánlották fel.

Bíró Tibor – szervező
„Abból az indíttatásból született ez az ötlet 5 évvel ezelőtt, ugyanis ez az ötödik éve, hogy szervezem ezt a horgászversenyt, hogy jómagam, illetve családom is érintett az autizmusban. Van egy 10 éves gyermekünk, aki autizmussal él, és én úgy gondolom, hogy megpróbálunk segíteni a többi családnak az alapítványon keresztül.”

A PontMás Alapítvány a horgászok által adományozott összeget tavaly szülőtréningek szervezésére, fejlesztőeszközök vásárlására és egy krízisalap létrehozására fordította, utóbbi autista gyermeket nevelő, átmeneti nehézségekkel küzdő családok támogatására szolgál.

Bárdosi Emőke – autizmus-tanácsadó, PontMás Alapítvány
„Nagy örömmel jöttünk idén is, nem csak amiatt hogy anyagi támogatást kapunk, mégpedig nem keveset a horgászoktól, hanem egyszerűen jó látni azt, hogy olyan emberek, akik nincsenek is érintve az autizmus által, családjukban nincs autista gyermek vagy felnőtt, mégis jó szívvel és segítő szándékkal adakoznak és vesznek részt ezen a rendezvényen.”

A családi napot közös ebéd, rajzverseny és tombola színesítette. A versenytavon Horváth Gábor fogta a legtöbb halat: 76,2 kilót, míg a legjobb női versenyzőnek járó díjat Félix Amina vehette át 44,2 kg-os összteljesítménnyel.