Hírek

Jószolgálat-díjat kapott Tuczainé Régvári Marietta

2019. február 13., 16:39

Hétvégén adták át a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében a Jószolgálat-díjat. Idén kilenc olyan személyt szólítottak színpadra, akik a hivatásszerű és önkéntes szociális munka különböző területein kiemelkedő munkát végeztek.

Jószolgálat-díjat kapott Tuczainé Régvári Marietta

Elismerést kapott áldozatos és példaértékű tevékenységéért mások mellett Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója. Nevéhez fűződik többek között a Karitász Családsegítő Szolgálatának és a szombathelyi Karitász Boltnak az elindítása. Közreműködésével jött létre a Szikla Közösségi Pszichiátriai Gondozó szombathelyi és kistérségi egységekkel, elindult a gondozás és a szociális foglalkoztatás a Hársfa-házban, ami a szenvedélybetegek átmeneti otthona és nappali ellátója.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
"Az egy dolog, hogy egy életmű díjat egy embernek adnak oda, viszont ez egy csodálatos és fantasztikus csapatnak az eredménye és annak a közel 800 önkéntes munkatársnak, akik mellettünk álltak az elmúlt 28 évben. Minden, amit végig csináltunk Kárpátaljától az intézményekig, a kríziskamrától a gyerektáborig, ez mind ezeknek a dolgozóknak a közös összefogott munkájának az eredménye."