Hírek

Jó ütemben halad a Jókai utcai kerékpárút építése

2020. december 16., 18:45

A kivitelezők a park menti szakasz burkolásának a végéhez közelednek. Korábban - az út korszerűsítésekor - a másik oldalon felfestették a kerékpársávot, a mostani beruházással mindkét irányban biztonságosabban közlekedhetnek a biciklisek.

 

Jó ütemben halad a Jókai utcai kerékpárút építése

Közel ötszáz méter hosszúságban, a Szent István park mentén halad az új kerékpárút nyomvonala, a kivitelezők dolgoznak, ha az időjárás engedi, hamarosan végére érnek a munkának. A két méter széles sávot térkővel burkolják. A beruházás része a Területfejlesztési Operatív Program mintegy egymilliárd forint támogatásával megvalósuló, Szombathely Megyei Jogú Város kerékpárosbarát fejlesztése című projektnek. A most épülő szakasz a biztonságosabb biciklis közlekedést szolgálja, ugyanakkor a zöldterületből sem vesz el jelentősebb felületet.

Sátory Károly - önkormányzati képviselő
“A kerékpárút vonalvezetése olyan, hogy nem kellett fákat kivágni, ami feltétel is volt, és mi ennek nagyon örülünk, hogy a vállalkozó ezt ilyen szigorúan tartja. Úgy gondolom, hogy ez a vékony sáv túlzottan nem vesz el a zöldterületünkből, lényeg, hogy a fák megmaradtak, és szép parkosított terület lesz mellette, úgyhogy én az gondolom, hogy ez a park szépségét nem fogja negatívan befolyásolni. ”