MNB
MNB - 2

Hírek

Játékos sportverseny városi döntő

2018. december 21., 16:05

Tizenöt csapat közül hat szombathelyi iskola jutott be a Játékos sportverseny diákolimpiájának városi döntőjébe. A papírformának megfelelően a Zrínyi és a Derkovits nyerte meg csoportja küzdelmeit.

Játékos sportverseny városi döntő

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a Játékos sportverseny diákolimpiájának városi selejtezőit. Ezúttal nevezési csúcs született, ugyanis valamennyi szombathelyi iskola indított csapatot. Rajtuk kívül egy celldömölki és jánosházi tanintézet is nevezett, így egyik csoportban hét, míg a másikban nyolc gárda versengett egymással.

Varga Jenő - elnök, Városi Diáksport Bizottság
“Az általános iskola alsó tagozatasainak ez az egyik legnagyobb megmérettetése. Hihetetlen érzés elnökként, hogy 100 százalékban minden szombathelyi iskola teljesíti. Zalaegerszegen például egyetlen iskola sem veszi a fáradtságot.”

A szombathelyi iskolák közül a Zrínyi és a Derkovits hosszú évek óta egészen az országos döntőig menetel. Nem véletlen, hogy most is nagyon komoly tervekkel vágtak neki a sorozatnak. A Derkó számára komoly előnyt jelenthet, hogy az Illés Akadémia több ifjú futballistája is náluk tanul.

Török Richárd - testnevelő, Derkovits-iskola
“A picik, a másodikas fiúk egy olyan gárda, ami csak focistákból áll. Ők nagyon-nagyon lelkesek és gyorsak. Őket szinte vissza kell fogni. A lányok még nem annyira bátrak, de ez a mai verseny meghozza nekik a rutint és aztán már nem lesz gond.”

A megszokott forgatókönyv alapján a csapatokra ezúttal is tíz versenyszám várt. Közülük volt olyan ami gyorsaságot, és volt olyan ami inkább ügyességet igényelt. A gyerekeken látszott, hogy nafgyon sok gyakorlással, edzéssel a hátuk mögött érkeztek a viadalra.

Bokor Zalán - versenyző, Oladi-iskola
“Nagyon sokat készültünk. Sok néző van. Jó a hangulat.  A versenyen nagyon jó feladatok vannak.”

A papírformának megfelelően az egyik csoport küzdelmeit a Zrínyi, míg a másikét a Derkovits nyerte meg fölényesen. Mellettük a Bolyai, Dési, a Gothar és az Oladi jutott be a megyei döntőbe, melyet január 9-én rendeznek majd a megszokott helyszínen, a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában.