Hírek

JátéKincstár

2018. március 21., 12:31

Játékos vetélkedőn vehetett részt a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium néhány tanulója: egy különleges applikációt ismertek így meg a Magyar Államkincstár jóvoltából. A cél, hogy minél több fiatalt bevezessenek a pénzügyek világába.

JátéKincstár

Vetélkedő és roadshow keretében ismerhették meg a  diákok egy pénzintézet JátéKincstár nevű telefonos applikációját. A cél, hogy megszólítsák a fiatal korosztályt, ugyanis hiányos a gazdasági ismerete ennek a korosztálynak.

Balatoni Ildikó - pénzforgalmi elnökhelyettes, Magyar Államkincstár
“A tinédzser generáció az, amelyik ebben a digitális világban leginkább érintett, és nyilván ezen kersztül próbáljuk ezeket a pénzügyi ismereteket elmélyíttetni, elsajátíttatni velük, játékos formában, közérthető nyelven.”

Az applikáció MobilKincstár néven fut, ezen belül található meg a JátéKincstár, amely könnyen letölthető bármely okostelefonra. Alapszintű ismeretekkel is könnyed időtöltés lehet - ráadásul komoly pénzügyi tudásra tehet vele szert a felhasználó. A fiatalok lelkesen próbálgatták az appot.

Sági József - igazgató, Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium
“Ez éppen egy közgazdaságis osztály, akiknek szakmája lesz előbb-utóbb, hogy pénzzel foglalkozzanak és a szolgáltatásokat segítsék, és érettségi után ebből szakma is lesz, úgyhogy ennél jobb nem lehet!”

A megye többi iskolájába is igyekeznek eljuttatni az információkat a szakemberek. A tervek szerint hamarosan megkeresik az intézményeket.

Magyarné Vadász Irén - megyei igazgató, Magyar Államkincstár
“Mi megyén belül gondolkodtunk arról, hogy keresünk lehetőséget, és meg fogjuk keresni az iskolákat, és ha nem is elnökhelyettes asszony, hanem a kollégák segítségével, hanem kollégáimmal megkeresnénk ebben a lehetőséget, hogy hol tudunk ezzel foglalkozni.”

A roadshow 8. állomása volt Szombathely, legközelebb a győriekhez viszik el a Magyar Álamkincstár szakemberei a játékot.