Hírek

Jam Music Öröm a zene tehetségkutató

2019. február 25., 14:52

Ezen a hétvégén zajlott a sportház színpadán a Jam Music Öröm a zene című zenei, szerzői és hangszeres tehetségkutató-verseny megyei döntője. A több mint tucatnyi bemutatkozó közül egy szombathelyi zenekar, a Tuan Limited jutott tovább az országos versenyre.

Jam Music Öröm a zene tehetségkutató

Dübörgött a sportház a zenekaroktól az Öröm a zene Vas megyei döntőjének idején. A versenyen bemutatkozó együttesekre, előadókra több százan voltak kíváncsiak - a közönség soraiban (05:45) szakmabeliek, ( 05:25 ő a megszólaló)rendezvényszervezők is helyet foglaltak.

Pintér József (Jeges)
“Mindig részt veszek ezen a rendezvényen, egyrészt mert a fiam bandája is szerepel, másrészt meg foglalkoztam és foglalkozom folyamatosan kisebbfajta motoros rendezvényekkel, és oda mindig keresem a jó zenekarokat!”

A zsűri szerint idén olyan fellépőket is megismert a közönség, akikről később még sokat hallunk majd.

Andrásik Remo - főtitkár, Hangszeresek Országos Szövetsége
“Negyedik fellépőnél tartunk, volt benne két szólista, az egy teljesen új dolog, hogy szólisták jönnek, mindketten gitárosok voltak, de teljesen más műfajban, én azt gondolom, hogy már nagyon jó lesz, tehát a négyből egy már biztosan olyan, akit én szívesen vinnék magammal a nagy döntőbe is.”

Az egyik a főtitkár által  említett zenekarok közül meg is nyerte a Vas megyei versenyt: a szombathelyi Tuan Limited magával ragadta a közönséget.

A zenei, szerzői és hangszeres tehetségkutatóban nemcsak új, de visszatérő versenyzők is szerepeltek - az idei győztes is éppen egy teljesen újjászerveződött csapat lett.

Prieger Szabolcs - igazgatóhelyettes, AGORA Szombathelyi Kulturális Központ
“A cél, hogy minél több tehetséges zenész, fiatal felszínre kerüljön, és próbáljunk nekik segíteni fellépési lehetőségekkel, szakmai jótanácsokkal, és hát van az Öröm a zenének egy országos döntője, ahol majd egy több millió forintos fődíj is gazdára talál majd.”

A nagyszabású zenei megmérettetésre Pápáról, Győrgyből, Körmendről és persze Szombathelyről érkeztek zenészek, zeneszerzők és énesek.