MNB - 2
MNB

Hírek

Itthon is rengetegen szurkotak a magyar focistáknak

2016. június 27., 17:16

Egy külső kivetítőnek köszönhetően már közel 1500 szombathelyi futballdrukker tudta megtekinteni a Magyarország-Belgium Európa-bajnoki focimeccset az Epcos szurkolói házában. A szervezők az elődöntőkre és a döntőre is várják a sportág szerelmeseit.

Itthon is rengetegen szurkotak a magyar focistáknak

A három csoportmérkőzést követően az egyenes kieséses szakasz első mérkőzésén is kinyította kapuit az Epcos szurkolói háza az AGORA Művelődési és Sportházban. A magyar-belga derbire is rengetegen voltak kíváncsiak, ezért a házigazdák egy új ötlettel álltak elő.  

Parais István - igazgató, AGORA
“Bent természetesen az 1000 fős létszámhatárt a biztonsági okok miatt tartanunk kell. Kint mintegy háromszázan követik külső kivetítőn az eseményeket.”

A szurkolók agy várakozással és optimistán  tekintettek a mérkőzés elé - annak ellenére is, hogy a magyar válogatott  ellenfele a világ egyik legjobb csapata, a belga nemzeti tizenegy volt.  Szinte mindenki továbbjutást várt Király Gáboréktól.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
“Az eredményben én azt várom, azt remélem miután a világ egyik legerősebb csapata a belga, hogy mindennek ellenére döntetlen állás után hosszabbításban is marad a döntetlen és 5:4-es aránnyal 11-esekkel továbbjutunk.”

Ágh Ernő - önkormányzati képviselő
“Nagyon szoros mérkőzésen a szívem szerint a mi továbbjutásunkat várom. Akár hosszabbításban, akár 11-essel. Nagyon jó ebben a közegben együtt lenni.

Az eredmény mellett nagyon sokan azt az összefogást emelték ki, ami a labdarúgók szereplésének köszönhetően az egész országban, így Szombathelyen is kialakult.

Kecskés László - önkormányzati képviselő
“Azt várom, hogy ez egy hatalmas közösségi alkalom legyen, amikor együtt lehetünk mindenkivel. Akármi lesz a végeredmény, itt mindenki győztes, mert Magyarország már győzött, bent van a 16-ban. Az országban végre egy irányba húz mindenkinek a szíve. Én ennél fontosabbat nem is tudok mondani.”

A mérkőzés végül a papírformának megfelelően alakult, és a magyar válogatott egy 4:0-ás vereséggel búcsúzott a további küzdelmektől. Ennek ellenére az Epcos szurkolói háza nem zárta be végleg a kapuit, ugyanis az elődöntőkre és a döntőre is várják a drukkereket. Akkor azonban már csak a belső kivetítőn lehet majd meccset nézni.