Hírek

Ismét nyílt napot tart az LUK

2017. december 07., 16:17

December 9-én ismét nyílt napra várják a pályaválasztás előtt álló diákokat és szüleiket az LUK Savaria Kft. tanműhelyébe. A nagyvállalatnak folyamatos a szakember igénye. Ebben a tanévben már 5 szakma gyakorlati oktatását végzi a gyár.

Ismét nyílt napot tart az LUK

Tatai Tamás – szakoktató, LUK Savaria Kft.
Azt szimbolizálja, ha egy munkadarabot. Kiválogatja az alkatrész mintákat.

Tatai Tamás szakoktató egy két egységből álló mini gyártórendszer működését magyarázza a 13. évfolyamos automatikai és mechatronikai technikus tanulóknak. Ez a kis mobil gyártósor azért készült, hogy például a pályaválasztási és képzési vásárokon, nyílt napokon ezen keresztül tudják bemutatni a két szakmát.

A gépi forgácsoló tanműhelyben ezúttal ajándéktárgyakat készítenek a diákok. Többek között ezzel szeretnék majd meglepni december 9-én a nyílt napra érkezőket.

Nagy Miklós – tanműhelyvezető, LUK Savaria Kft.
Leginkább a 7-8. osztályos tanulókat várjuk, akik pályaválasztás előtt állnak, de a 12. évfolyamos tanulóknak is érdekes lehet az itt folyó képzés, akik érettségire készülnek, ugyanis a vállalatunknál most már 5 szakmát tanulhatnak azok a tanulók, akik hozzánk, illetve a partneriskoláinkban szeretnének tovább tanulni.

A nagyvállalat tanműhelyeiben a duális képzés keretében CNC gépkezelő, mechatronikai és automatikai technikus, szerszámkészítő és gépi forgácsoló tanulókat oktatnak. Utóbbi három hiányszakmának minősül, ezért a tanuló- és tanulmányi szerződés támogatása mellett állami ösztöndíjat is kapnak ezek a diákok. Sikeres vizsga után pedig munkalehetőséget biztosít számukra a gyár. Takács Attila ezért választotta a gépi forgácsoló szakmát.

Takács Attila Péter - tanuló
A papám gépésznek tanult, de ő is forgácsoló, és igen, a mai világban, ahol az autógyártás fő téma, el lehet helyezkedni ezzel a szakmával.

A juttatások mellett fontos az is, hogy korszerű körülmények között sajátíthatják el a szakmákat a diákok a nagyvállalatnál. A szombati tanműhelyi nyílt nap 9.00 órakor kezdődik. A részvétel regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők a képernyőn látható e-mail címen jelentkezhetnek (regisztracio.luk.savaria@schaeffler.com).