Hírek

Ismét nagyszabású gyűjtést szervezett az egyik legnagyobb szombathelyi cég

2016. augusztus 24., 13:02

Dolgozói segítségével ezernél is több tanszert, íróeszközt és más iskolai felszerelést adtak át adományként a Karitásznak, hogy sokaknak megkönnyítsék a tanévkezdést.

Ismét nagyszabású gyűjtést szervezett az egyik legnagyobb szombathelyi cég

Nem először segít a hátrányos helyzetű családokon az egyik legnagyobb szombathelyi cég. A dolgozók a gyár előcsarnokában, egy asztalon gyűjtöttek írószereket, füzeteket és más iskolai eszközöket az elmúlt hetekben.

Pajor Attila - ügyvezető igazgató, iQor Global Services Hungary Kft.
“Egy évben két-három olyan komolyabb gyűjtési akciót szervez az iqor, és többek között ez az iskolakezdési támogatás is ehhez tartozik, amit világszinten mind a 66 gyárunk 66 telephelyünkön hajtott végre. Ez most már a harmadik év, amikor az iskolakezdést támogatjuk, de hát természetesen bízunk abban, hogy akkor a következő években szintén részt vehetünk az iqor ilyen globális programjaiban.”

Az átadóünnepségen elhangzott, hogy a Fülöp-szigetektől az Egyesület Államokon át Magyarországig, világszerte közel 15 ezer iskolai eszközt gyűjtöttek idén a cég dolgozói, Szombathelyen 1300 kisebb-nagyobb tanszer került a dobozokba. Az akció lebonyolítása tudatos, a vezetés nem véletlenül vonja be az alkalmazottakat. Adni jó - vallják mindannyian. Az adomány elosztásáról a cég régi partnere, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász gondoskodik.

Tuczainé Régvári Marietta - igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
“Sajnos tudjuk, hogy az egyházmegyének minden plébániáján kik azok a halmozottan hátrányos helyzetű családok, akiket nemcsak ilyenkor, hanem az év során, januártól egész decemberig fel kell karolni, és segíteni kell. A családoknak két óriási problémájuk van az év során, nyáron a gyermekek elhelyezése, és sajnos a beiskolázás.”

A csomagolásban és az elszállításban a szervezet vépi munkatársai segédkeztek, akik a település plébániájának látókörében lévő, nehéz sorsú gyerekekhez juttatják el az iskolaszereket.