MNB - 2
MNB

Hírek

Ismét megrendezték a Goju Karate Kupát

2018. október 17., 15:40

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Leo Karate-do SE a nemzetközi szinten is nagy népszerűségnek örvendő Goju Kupát. A viadalon ezúttal 10 ország közel 150 versenyzője lépett tatamira.

Ismét megrendezték a Goju Karate Kupát

A szervezők remek munkájának köszönhetően nagyon komoly mezőny jött össze idén a Goju Kupára. Tíz ország húsz egyesületének több mint 140 karatékája mérte össze tudását, felkészültségét az Aréna Savariában kialakított négy küzdőtéren. A hagyományoknak megfelelően a program a formagyakorlattal kezdődött. A későbbiekben következett a küzdelem, melyben a kisebbek szivacskatában indulhattak. A rendezők összesen 238 nevezést regisztrálhattak.    

Gál Róbert elnök, Leo Karate-do SE
“Tizenhatodik alkalommal rendezzük a Goju Kupát. Ez nálunk a legjelentősebb, mivel saját rendezésű verseny és nemzetközi. Az, hogy tíz országot ide tudunk hozni és ennyi nívós versenyzőt, ez külön öröm.”

A szervezők nagy örömére a vasi egyesületek is éltek a lehetőséggel és komoly létszámmal képviseltették magukat. A rendező Leo Karate-do SE mellett a Sakura, a Karate-do Klub és a Tápláni KSE is sok versenyzőt indított, ami egyértelműen a sportág népszerűségének bizonyítéka. A színvonalra pedig annak ellenére sem lehetett panasz, hogy a legtöbb karatéka egy kifejezetten hosszú, fárasztó idény vége felé tart már.

Gál Enikő edző-versenyző, Leo Karate-do SE
“Ez a legfontosabb verseny az egyesület életében. Fizikálisan toppoon vagyunk, de szellemileg előfoordul egy kis fáradtság. Főként a szervezésben. A gyerekeknek meg az izgulás, ami benne van a pakliban. Főként így, hogy nagyoon sokan életük első versenyén vannak most.”

A vasi egyesületek  nagyon jól helytálltak. Összesen 60 érmet tartottak itthon. Az éremtáblázaton a rendező Leo Karate-do SE 9 arannyal, 7 ezüsttel és 11 bronzzal végzett az első helyen. Összesítésben a táplániak zártak harmadikként.