Hírek

Ismét legyőzte a Falco a Körmendet

2015. március 26., 16:55

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság középházi középszakaszának negyedik fordulójában vasi örökrangadót láthatott az Aréna Savaria háromezres közönsége. A Falco - Körmend mérkőzést rendkívül izgalmas csatában Kálmán László ,,fiai” nyerték meg és ezzel bejutottak a bajnokság legjobb nyolc csapata közé.

Ismét legyőzte a Falco a Körmendet

Kifejezetten jól kezdte  a Falco az idény harmadik vasi el classicóját:  az első negyed végén kilenc, míg a félidőben már 21 ponttal vezettek a szombathelyi sárga-feketék a rendkívül ritmustalanul játszó Körmend ellen. Térfélcserét követően azonban nagyot változott a játék képe. A vendégek először csak felzárkóztak a hazaiakra, majd a zárónegyed végjátékában a vezetést is sikerült átvenniük. A derbi végén azonnban jött Martinics, aki két triplájával jelentős mértékben járult hozzá a Falco 96:90 arányú győzelméhez.

Váradi Benedek kosárlabdázó – Falco KC
,,Nagyon jó ilyenkor játszani, a nézők mindig mellettünk álltak jóban, rosszban – én azt gondolom. Volt egy hullámvölgyünk, amit a Körmend kihasznált, én azt gondolom, hogy ez minden csapat játékában benne van, várható volt, hogy ez a mi játékunkban is eljön, hiszen az első félidőben úgy gondolom, hogy rendkívül jól játszottunk. A második félidőben nem is azt mondom, hogy a fáradtság jött ki, de fel tudtunk állni, amikor a padlón volt a csapat és mindig volt egy-egy ember, aki tudta vinni a csapatot és csapatként meg tudtuk nyerni a mérkőzést.”

A Falco győzelmének köszönhetően már biztosan a legjobb nyolc között zárja majd a bajnokságot. Kálmán László, a  szombathelyiek vezetőedzője a megnyert rangadó után már a rájátszásra is gondolt.

Kálmán László vezetőedző – Falco KC
,,Gratulálok a csapatomnak, mert úgy gondolom, amit az év elején elterveztünk, azt megvalósítottuk, bejutottunk a legjobb nyolcba, ami úgy gondolom fantasztikus eredmény. Megyünk tovább, megpróbáljuk megszerezni a hatodik helyet, és megpróbálunk bejutni a legjobb négybe.”  

A középházat továbbra is vezető Falco még egy mérkőzést játszik a héten. A szombathelyi sárga-feketék vasárnap Szegeden lépnek pályára.