MNB - 2
MNB

Hírek

Ismét kikapott a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

2019. február 19., 14:33

A sereghajtó szombathelyiek ezúttal hazai környezetben szenvedtek 2:1 arányú vereséget a Mezőkövesd együttesétől és ezzel tovább csökkentették bentmaradási esélyeiket.

Ismét kikapott a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

Hosszú idő után kezdett jól egy bajnoki mérkőzést a kiesés elől menekülő Haladás: a Mezőkövesd elleni derbi 23. percében Rui Pedro egy szép támadás végén szerzett vezetést a vasiaknak. Az öröm azonban nem tartott sokáig, ugyanis a 32. percben Király és Holdampf ügyetlenkedésének köszönhetően Drazic könnyedén egyenlíteni tudott. Nem sokkal később pedig már fordított is a vendégcsapat: Silye balról érkező beadását Drazic finom mozdulattal továbbította a bal alsó sarokba. A folytatásban átvette az irányítást a Haladás, és több ígéretes helyzetet is kidolgozott. Legközelebb Németh Márió állt a gólhoz a 86. percben, ám lövését Szappanos a kapufa segítségével hárítani tudta, így pedig maradt a 2:1-es Mezőkövesd-győzelem.  

Kuttor Attila vezetőedző, Mezőkövesd
“Azt gondolom, hogy egy küzdelmes mérkőzés volt, ahol az első félidőben jól futballoztunk. Megérdemelten fordítottuk meg a mérkőzést. A második félidőben pedig kiharcoltuk a győzelmet. Valamit most visszakaptunk a futballtól, de meg is harcoltunk érte.”

A Haladás újabb vereségének köszönhetően egyre reménytelenebb helyzetbe kerül. Most már 14 ponttal van lemaradva a még bentmaradást érő 10. helyen álló Diósgyőrtől. Ez pedig azt jelenti, hogy már matematikai esélye is alig van az NB I-es tagsága megtartására.

Horváth Ferenc vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Nyilvánvalóan nem lehetnek acélos reményeink. Most mondhatnék itt bármit, hogy küzdeni fogunk az utolsó pillanatig, ami valóban igaz is, mert küzdeni fogunk. De azt azért beláthatjuk, hogy vérmes reményeink nem lehetnek, de mivel sportemberek vagyunk, most ki kell jönnie, hogy milyen tartása van a csapatnak.”

A vasi zöld-fehérek szerdán Magyar Kupa mérkőzésen lépnek pályára Mezőkövesden. Azt követően pedig szombaton 17 órakor következik az újabb bajnoki. Ezúttal a Videoton ellen a Sóstói MOL-Arénában.