Hírek

Ismét bravúros győzelmet aratott a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

2019. április 09., 14:10

A szombathelyiek a Diósgyőr otthonában 1:0-ra megnyert mérkőzéssel újabb nagy lépést tettek a bentmaradás felé.

Ismét bravúros győzelmet aratott a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a még bentmaradást érő 10. helyen álló DVTK otthonában lépett pályára a hetek óta remek formában futballozó, ám így is sereghajtó Haladás. A derbit a szombathelyi szurkolók nagy örömére a Haladás kezdte jobban és a 12. percben Ofosu révén kis híján megszerezte a vezetést,de a légiós lövése picivel elkerülte a kapu balfelső sarkát. A 22. percben pedig Rabusic került ziccerbe, de közelről leadott lövését Antal nagy bravúrral védeni tudta. A 0:0-ról kezdődő második félidőben viszont változott a játék képe, és inkább a DVTK irányított, de nem tudtak betalálni Rózsa hálójába. Így aztán mondhatni váratlanul szerzett vezetést a Haladás a 77. percben, amikor Habovda bal oldali szögletét követően Rui Pedro emelt az üresen tátongó kapuba. A végjátékban a hazaiak mindent megtettek az egyenlítés érdekében. A legnagyobb helyzetük a 90. percben adódott, amikor Mihajlovic a kapufát találta telibe. Ezzel azonban az eredmény nem változott, így  maradt az 1:0-ás szombathelyi győzelem.

Fernando Fernandéz - vezetőedző, DVTK
“Nehéz nap ez a számunkra. Rengeteg reménnyel vártuk ezt a mai találkozót. A második félidő alapján egy rossz szavam sem lehet a játékosaimra. De egy szögletből gólt szerzett a Haladás és az övék a három pont. De még semmi nem dőlt el, ugyan olyan helyzetben vagyunk, mint a forduló előtt.”

A szombathelyi gárda ezúttal újabb komoly lépést tett a bentmaradás felé. Az elmúlt öt fordulóban négy győzelmet arattak, amivel sikerült alaposan felzárkózniuk a riválisaik mögé. Most a 10. helyen álló Kisvárdának 28, a Diósgyőrnek 27, míg a Haladásnak 22 pontja van.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Borzasztóan boldog vagyok. Én azt gondolom, hogy nagyon jól futballoztunk. Főként az első félidőben. Akkor teljesen meg tudtuk folytani a DVTK sok passzos játékát. A második félidő kiegyenlítettebb volt. Abban biztos voltam, hogy egy gólnál több nem lesz. Nagyon örülök, hogy azt az egyet mi szereztük.”

A csapat a pontvadászat 28. fordulójában, szombaton 17 órakor az MTK együttesét fogadja a Rohonci úti stadionban. Ugyanebben az időpontban kiesési rangadót rendeznek Kisvárdán, ahol a hazaiak a DVTK gárdáját látják vendégül.