MNB
MNB - 2

Hírek

Ismeretterjesztő és a pedagógiai munkát segítő kiadványok a Szombathelyi Egyházmegyétől

2012. augusztus 30., 17:30

A négy kiadvány hiánypótló mű. Elsősorban iskolások számára nyújt segítséget a kereszténység és az egyházszervezet megyénket is érintő történetének jobb megismerésére.

Ismeretterjesztő és a pedagógiai munkát segítő kiadványok a Szombathelyi Egyházmegyétől

A pannóniai korai kereszténységről, a vasvári káptalan működéséről, vagy a Szombathelyi Egyházmegye alapításáról is olvashatnak a diákok a most megjelent kiadványban. Emellett két munkafüzetet is kiadtak, amelyeknek köszönhetően régi iratok értelmezése és elemzése is lehetővé válik. A dokumentumgyűjteményben láthatók például fotók Mikes János püspökről vagy II. András egyik okiratáról is. Diákok számára eddig még nem készültek ilyen kiadványok.

Pál Ferenc, levéltáros
...


Pályázati forrásokból nyílt lehetőség egy pedagógiai programcsomag összeállítására. Ennek köszönhetően jelentek meg a kiadványok is, amelyeket az Eölbey-házban mutattak be. Szakemberek abban bíznak, hogy olyan ismereteket kaphatnak a diákok, amellyel kiegészíthetik az iskolai történemórákon megszerzett tudásukat. A tanórákon ugyanis a kereszténységről, az egyház működéséről, az országra, megyére gyakorolt hatásáról általában kevés szó esik, hangzott el a bemutatón.

Dr. Veres András, megyés püspök
...


A kiadványok mellett okiratokról, pecsétekről is készültek másolatok a pályázatnak köszönhetően. A diákok, többek között, a vasvári káptalan pecsétjét is kézbe foghatják.