Hírek

Iskolabővítésre, vagy lakáscélra hasznosulhat a volt Epcos telephely

2014. március 11., 17:40

Iskolabővítésre, vagy lakáscélra hasznosulhat az Epcos Szent László király utcai telephelye, a város ugyanis megvásárolja a megüresedő ingatlant. Kedden írták alá az adás-vételi szerződést. A vállalat a jövőbeni fejlesztéseit már nem tudta a belvárosban megvalósítani, ezért új helyre költöznek.

Iskolabővítésre, vagy lakáscélra hasznosulhat a volt Epcos telephely

Az Epcos Kft. 20 évvel ezelőtt a Szent László király utcában, az egykori Remix gyár területén kezdte meg működését Szombathelyen. A folyamatos fejlődés eredményeként kinőtték a mintegy 2 hektáros ingatlant: már a Csaba utcában is vannak csarnokaik. Itt is képzelik el a jövőt: új 14 ezer négyzetméteres gyáregységet építenek. 10 milliárd forintos beruházást hajt végre a vállalat.  

Takács Balázs, ügyvezető - TDK-EPCOS KFT.
Ha egy megfelelő infrastruktúrát akartunk volna a következő termékgenerációnak kialakítani, akkor le kellett volna bontani és újjá kellett volna építeni. Új gyárcsarnokok kellett volna építeni, a város szívében. Ez sem a mi, sem a város érdeke mert egy olyan kötöttséget jelent volna ami ellehetlenítte volna az új termékek gazdaságos termelését Szombathelyen.

A belvárosi gyártelep közelében iskolák is vannak, a nagy áruforgalom nehezítette az utcában ,a környéken a közlekedést. A vállalat kiüríti az ingatlant, a város pedig megvásárolja a két hektáros területet, 1 milliárd 450 millió forintért. 3 év alatt törlesztjük a vételárat. Már vannak elképzelések, hogy mihez kezd a város az ingatlannal. Pl. megvalósulhat a Reményik-iskola bővítése.

Puskás Tivadar, polgármester
Lakásépítési programba kezdünk és a lakás építésnek megfelelő területe lesz ez. Belvárosi terület, kvalifikált munkaerőnek kell lenni. Szeretnénk idecsábítani az embereket, ehhez lakás kell.

A tervek szerint év végén, jövő év elején már állhatnak a Csaba utcában az Epcos új gyáregységei. Ahogy a cég kiköltözik a belvárosi ingatlanból, tavasszal már kezdődhet is a városi fejlesztési tervek megvalósítása.