Hírek

Irodalmi versenyek Szombathelyen

2014. január 24., 16:12

Közel 100 iskolást és óvodást mozgattak meg a napokban az irodalmi versenyek Szombathelyen. Szép Magyar Beszéd vetélkedőt tartottak csütörtökön, megyei Gazdag Erzsi versmondó versenyt pedig pénteken.

Irodalmi versenyek Szombathelyen

“Dühös vagyok, dühös vagyok, igenis, hogy dühös vagyok!”

A “Dühös vagyok!” című vers is szerepelt a Gazdag Erzsi versmondó verseny programjában. A Reményik-iskolában tartották a megyei megmérettetést, ahová 14 óvodából és 10 általános iskolából érkeztek a kicsik.

Kántor Bence Ernő - versenyző
“Én sokat készültem erre a versenyre szorgos munkával a tanítónénimmel, aki engem választott az osztályból. Én a Kormos István: Szőre veres, orra hegyes róka választottam meséül, amit ezen az alkalmon elmondok.”

Takács Krisztina - versenyző
“Nagyon sokat és először megijedtem, hogy nem fog menni, de végül rájöttem, hogy nem kell semmitől félni, mert ezt nagyon jól el tudom mondani. És mikor a tanár mondta, hogy én fogok menni, akkor nagyon sokat készültem erre az alkalomra és elmondtam Benedek Elektől: A kutya, a macska meg az egeret.”

Ezek a képek is a Reményik-iskolában készültek (01:15), ugyanis a Kultúra Napjának tiszteletére, nem csak versmondó versenyt tartottak de kiállítás is nyílt az intézményben.

Sátory Károly - igazgató, Reményik Sándor Evangélikus Átalános Iskola
“Ez egy nagyon szép hagyomány, Gazdag Erzsire emlékezünk ezen a napon. Illetve a Himnusz születésnapjához kötjük, a Magyar Kutúra Napjához. Minden évben, hogy a kultúrát összefogjuk, szervezünk ide egy kiállítást, most éppen a Veres-házaspár kiállítását lehet látni.”

Ezek a gyerekek a Gyermekek Házában versenyeztek: csütörtökön tartották a Szép Magyar Beszéd versenyt. Nagy volt az érdeklődés: Szombathelyről és vonzáskörzetéből 16-an, Kőszegről és Vasvárról, valamint a városok környékéről is ugyanennyien érkeztek a megmérettetésre.