Hírek

iQor forrasztó verseny

2019. március 07., 14:52

Három napos szakmai versenyt szervezett az iQor, amelyet a forrasztós átmunkáló operátorai számára hirdettek meg. A jelentkezőknek elméleti és gyakorlati feladatokat is teljesíteniük kellett. A legeredményesebbek részt vehetnek a forrasztó világbajnokság tavaszi selejtezőjén.

iQor forrasztó verseny

Több ízben szervezett már versenyeket a szombathelyi elektronikai vállalat, ezek többsége főként középiskolásoknak szólt. Keddtől csütörtökig azonban a vállalat munkatársai mérhették össze tudásukat az első alkalommal megrendezett forrasztó verseny keretében. Ennek első fordulójában 22-en adtak számot írásban elméleti tudásukról.

Katavics Zsolt - munkavállalói oktatási és fejlesztési vezető, iQor
"A második fordulóban már egy furatszerelt nyomtatott áramkört kell építeni, itt nem elég csak jól megforrasztani, ki is kell próbálni, tehát hogy működik-e az áramkör és innen a legjobb hat operátor jut a döntőbe."

Csütörtökön valamivel több mint egy óra alatt kellett a legjobb hat versenyzőnek 40 darab felületszerelt árampanelt elkészíteni. Az eredményhirdetésen (07:06-) a cég ügyvezetője azt hangsúlyozta, hogy a vállalatnak mindig büszkeséget jelent, ha dolgozóinak szaktudása elér egy olyan magas szintet, amivel már bátran kiléphetnek a gyár falai közül és megmérettethetik magukat akár nemzetközi szinten is. A versenyt végül Balázs Sándor nyerte, (14:22-) megelőzve Farkas Sándort és (17:07-) Udvardi Gergőt.

Balázs Sándor - munkavállaló, iQor
"Az első nap jól sikerült, a második nap kisebb nehézségekbe ütköztem. Idő hiányában is elég nehéz teljesíteni, főleg a mai nap, ma is nagyon sok alkatrészt kellett felforrasztani, örülök, hogy ilyen jól sikerült."

A verseny dobogósai részt vehetnek az áprilisi forrasztó világbajnokság selejtezőjén Budapesten. Aki a fővárosi versenyt megnyeri megmérettetheti magát a novemberi müncheni világbajnokságon.