Hírek

iQor családi nap

2017. június 20., 16:56

Íjászat, népi fajátékok, ugrálóvár és koncertek - a többi között ilyen szórakozási lehetőségeket kínáltak az iQor családi napján. Az eseményen a magyar és lengyel cég vezetői fákat ültettek el az együttműködés jegyében.

iQor családi nap

Ismét elültettek néhány facsemetét az IQOR udvarán a családi napon. Ezzel jelképesen Szombathelyen gyökeret vert a lengyel-magyar barátság - mondta a gyár lengyel testvérvállalatának vezetője. Harmadik alkalommal tartották meg a családi napot, amely főként a közösségépítést szolgálja.

Grünwald Imre - ügyvezető, IQOR
“Itt vagyunk a teljes családunkkal, és tényleg nagyon örülök, mert több mint 900-an regisztráltak a családi napunkra, és folyamatosan jönnek-mennek az emberek. Nagyon sok programmal vártunk mindenkit: van itt tűzoltó, mentőautó, különböző népi fajátékokat lehet kipróbálni, egy csomó ugrálóvár van, koncertek mennek folyamatosan, hamarosan jön az ebéd.”

Ezek a kölyökkutyák gazdira vártak a gyár udvarán, tavaly örökbe fogadtak néhányat a dolgozók. Most felnőtt kutyát is hoztak a Fekete István Állatvédő Egyesület tagjai, Kefírnek kerestek  szerető családot. Közben a kisgyermekek is megtalálták a nekik tetsző foglalkozásokat.

Horváth Ildikó és Regina
“Nagyon jó! Nagyon jól érezzük magunkat itt… most a bábszínházra pályázunk. - Nem, először oda! - Az ugrálóvárba? Jó, van még egy kis időnk!”

 Csarankó Tamás
“Még csak most jöttünk, és a tesómmal játszottunk. Ezt a csigafutam-szerűséget.”

A régi népi játékok között volt hordós lovaglás, körhinta a legkisebbeknek, gólyaláb pedig a nagyobbaknak. A légvárakból többféle is volt, és az arcfestés, valamit a lufibohóc sem maradt ki a kínálatból.  A hagyományőrző programok sorában íjászkodhattak is a vállakozó kedvűek.

Lengyel néptáncosok szórakoztatták a közönséget, és folyamatosan koncerteztek a zenekarok is a sátorban. A Tarisznyások együttes elsősorban a gyerekeket szólította meg - többen táncra perdültek a  dalaikra.