Hírek

Intézményfelújítások

2016. július 21., 16:43

Gőzerővel dolgoznak a szakemberek Szombathely köznevelési intézményeinek felújításán a diákok nyári szünideje alatt. Idén közel 200 millió forintból valósulnak meg a karbantartási munkálatok – a részletekről sajtótájékoztatón számolt be Puskás Tivadar és Lendvai Ferenc.

Intézményfelújítások

Sorakoznak a cementes zsákok és a becsomagolt burkolólapok a Gothard-iskola első emeletén. A szakemberek a vizesblokkok felújításán dolgoznak. Nemcsak a mellékhelyiségek tatarozása zajlik, hanem ezzel egyidőben a tetőszigetelést is megerősítik. A munkálatok összértéke 15 millió forint.

"Jó napot kívánok!"

Puskás Tivadar is szemügyre vette a munkálatokat, majd Lendvai Ferenccel közösen ismertették a sajtó képviselőivel a köznevelési intézmények felújításával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. A polgármester elmondta, hogy idén 187 millió forint áll rendelkezésre a karbantartási munkálatokra, amely több forrásból tevődik össze.

Puskás Tivadar - polgármester
"Részben a GAMESZ tavalyi maradványa, a másik a költségvetés idei pénze és a harmadik része pedig a Gazdasági és Városstratégiai Bizottság összege."

A vakáció ideje alatt 33 intézményben történnek felújítási és karbantartási munkálatok.

Lendvai Ferenc - elnök, Gazdasági és Városstratégiai Bizottság
"Az idei évben fogunk eljutni hosszú munkafolyamat után 6 év alatt addig, hogy a város összes óvodájában minden vizesblokk megújul és kulturált körülmények között tudják ezt a gyerekek használni. A városstratégiai bizottság idei évben is 100 millió forintos költségkerettel rendelkezett felújításra, illetve egy 50 millió forintos karbantartási alapra."

A GAMESZ a szombathelyi alvállalkozók segítségével várhatóan iskolakezdésre befejezi a szükséges felújítási munkálatokat az összes nevelési és oktatási intézményben.