Hírek

Interaktív tábla segíti az oktatást

2011. február 16., 13:41
8 új interaktív táblát és 20 számítógépet nyert egy pályázaton a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola. A tantestület múlt héten egy oktatás keretében tanulta meg a digitális táblák használatát. Alsó és felső tagozaton is használják már az új technikai eszközöket az órákon.
Interaktív tábla segíti az oktatást

A Reményik-iskola hatodikosai a digitális tábla használatával kezdték meg a földrajz órát. Ma a Kisalföldről tanultak, egy internetes térkép segítségével határozták meg annak helyét. Nemcsak a tanárok munkája lett egyszerűbb, hanem a látvány miatt a tanulók figyelmét is könnyebb fenntartani a tanórákon. Szinte minden órán tudják használni az interkatív táblákat. A diákok is hamar megszokták az új segédeszközt.

Pitu Mária
"Nagyon szeretem az új digitális táblákat, mert sokkal jobb tőle az óra. Jobbá teszi a tananyagokat és sokkal érthetőbb lesz tőle."

Babó Gergely
"Azért szeretem a digitális táblát, mert könnyebb leírni a vázlatokat és játékosabb lesz tőle az óra."

Az iskola egy korábbi fejlesztés során minden teremben elérhetővé tette az internetet, így a pedagógusok már a világháló segítségével is tudják színesíteni a tanórákat.

Dalos Tibor földraz-történelem tanár, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
"A digitális táblák számítógépen keresztül az internethez is hozzá vannak csatlakoztatva, és az internetről bármilyen képeket, videókat, kisfilmeket is el lehet érni. A kisfilmek és a videók mellett rengeteg plusz tananyagot lehet a kiadótól vásárolni, illetve megkapni a tankönyvekhez, műsorfüzetekhez."

Az iskola már évekkel ezelőtt beadta pályázatát az új eszközökre, de csak most jutottak hozzá a felszereléshez. A számítástechnikai fejlesztés összértéke mintegy 12 millió forint. Míg a gyerekek rövid idő alatt megszerették, a pedagógusok nehezen fogadták az új segédeszközt.

Sátory Károly igazgató, Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
"Én úgy vettem észtre, hogy az elején a kollégák jó nagy százalékban kicsit idegenkedtek a tábláktól. Most hogy kezdenek vele megismerkedni, lassan úgy tűnik, hogy még a 8 is kevés lesz."

Ha elkészül az új épületrész, 14 terem lesz az intézményben. A tervek szerint - mihelyt lesz rá lehetőség -, tovább fogják bővíteni az interaktív táblák számát az iskolában.