Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Indul a Sportliget-felújítás

Adásban volt: 2019. január 8.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

Napokon belül elkezdődhet a szombathelyi Sportliget fejlesztése. 1 milliárd 155 millió forintos uniós támogatással válik valódi rekreációs övezetté a város közkedvelt szabadidős központja. Aláírták a kivitelezésre vonatkozó vállalkozói szerződést. A részleteket hétfőn ismertették a városvezetők.

"Az új pálya mind északi mind déli oldalról kap egy 4 m magas labdafogó hálót, a többi pálya a déli oldalról 4.34 A középső center pályának a déli oldalán egy lelátó kerül majd elhelyezésre."

Mind a 9 jelenlegi sportpályát felújítják, emellett épül egy új salakos labdarúgópálya is. Új szolgáltató épülettel is bővül a liget, amelyben vendéglátó egység és például öltöző és sportszerkölcsönző is helyet kap. Megújulnak a parkolók, de piknikező és rendezvények tartására alkalmas dísztér is épül.

Illés Károly - alpolgármester
Két új elem, ami szerintem lényegi elem a fejlesztésnél, az egyik egy görkorcsolyapálya, ami megvalósul, emellett kerül elhelyezésre a keleti oldali oldalon egy zajgátló falként is szolgáló úgynevezett mászófal.

A Területi Operatív Program támogatásából megvalósuló 1 milliárd 155 millió forintos fejlesztés részletei jól látszanak a látványterveken. A munkálatok január közepétől indulhatnak.

A Sportliget közkedvelt helyszíne jelenleg is a sportolni vágyóknak. Jó időben naponta legalább ezer szombathelyi végez valamilyen testmozgást. A fejlesztésnek köszönhetően ez a szám megtöbbszöröződhet. A szabadidőközpont jelentős része ugyanis akadálymentesített lesz. A petanque pálya például kifejezetten a mozgáskorlátozottak kérésére készül.

Puskás Tivadar - polgármester
Ez a fejlesztés azt szolgálja, hogy az egészségünket, a mozgásunkat ezután is karbantartjuk, azt szolgálja, hogy egészségesebb életet élhessünk itt Szombathelyen. 8.12

A projekt keretében az Arany-patak egy szakaszának revitalizációja is megtörténik, hiszen sétányt és kocogópályát, sőt egy 9 elemből álló fitneszparkot is létrehoznak. A Sportligetet pedig egy új, akadálymentes gyalogos-kerékpáros híd köti majd össze a Csónakázó tóval. A munkálatok befejezési határideje 2019. szeptember 30.

2019. január 08.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Mélylégzés
Rendszerváltók
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében