Hírek

Impozáns kis faházat kapott az Aréna utcai óvoda

2017. február 17., 16:39

Az udvaron tárolóhelyiségként funkcionáló épület mintegy 800 ezer forintba került. Ennek jelentős részét saját képviselői keretéből finanszírozta a körzet képviselője.

Impozáns kis faházat kapott az Aréna utcai óvoda

“Köszönjük szépen”

Farsangi műsorral várták az óvodások Puskás Tivadar polgármestert, aki az udvaron álló igényes kis faház átadójára érkezett. A tároló összesen 800 ezer forintba került.

Sátory Károly - képviselő
“Az óvoda vezetője keresett meg ezzel kapcsolatosan, hogy jó lenne egy kis tároló faház ide, az óvoda udvarába, és hát úgy gondoltam, ennek semmi akadálya, képviselői keretből tudtam ehhez hozzájárulni.”

Az épület máris tele van: a többi között kisszékek, babzsák párnák és labdák várják a pocokon a tavaszt, hogy ismét elővegyék őket, és játszhassanak velük a gyermekek.

Bőczénné Taletovics Katalin - igazgató, Szombathelyi Aréna Óvoda
“Van egy nagyon komoly beton alapja, és egy nagyon szép, belül bepolcozott faházat tettek erre a betopn alapra, amely azt a célt szolgálja, hogy a gyerekeknek a roller, kerékpár, homokozók, egyéb kerti szerszámok, tehát a fűnyíró, a sövénnyíró, egyéb kerti eszközök oda biztonsággal bekerülnek.”

A tároló megépítése azonban csak az első lépés a fél évszázados intézmény korszerűsítéséhez. A város legnagyobb óvodájára ugyanis nagyszabású felújítás vár.

Puskás Tivadar - polgármester
“Az idei esztendőben 270 millió forintból újítjuk meg az óvodák, iskolák egy részét. Konkrétan hat óvoda újul meg. Ezek közül az Aréna utcai óvoda az, amelyik az 50. évfordulójára igazából újjávarázsolódik.”

Az építkezés ideje alatt  az óvodásokat  - a tervek szerint - egy intézményben helyezi el a város. Ehhez a püspöki iskola régi épületét alakítják majd át, hiszen ez az az épület, amelyben elfér a több mint kétszáz gyermek.