MNB
MNB - 2

Hírek

Ilyen volt a 2012-es Szent Márton-napi vásár

2012. november 12., 16:53

Libasült, kézműves termékek, játékok, finom borok várták a látogatókat a Szent Márton-napi vásárban. Idén is sok kereskedő kínálta portékáit, amelyekre több ezer ember volt kíváncsi a múzeumfalu szezonzáró rendezvényén.

Ilyen volt a 2012-es Szent Márton-napi vásár

Igazi vásárhangulat költözött a Skanzenba ezen a hétvégén. Az ország számos pontjáról érkeztek kézműves termékeket kínáló árusok, de házi készítésű kolbászt, mézet és szőtteseket is lehetett vásárolni.

Fodor János, Balatonalmádi
Élnek, használják, funkcionál. Nemcsak dísztárgynak használják és van amikor eltették a szőtteseket a szekrénybe és továbbadták a következő nemzedéknek. Most nem. Most használják.

Idén is érkeztek messzi vidékekről, így Erdélyből árusok. Az asszonyok saját készítésű kézimunkáikat hozták magukkal.

Balogh Rózsi
Azt a falvédőt pl. két hétig csinálom. Akkor csak azt mást nem. de télen, mert nyáron nincs rá idő.

A vásározókat idén is számtalan program szórakozatta. Az idén is sokan kilátogattak a Szent Márton-napi vásárba: közel 10 ezren váltottak belépőt. Voltak, akik csak nézelődtek, de többen vásároltak is.

Kovács Géza
Magyar ember magyar terméket vásároljon, ne kínait. Minőségre is olyan. Mert ezek a lenvászon készítmények elég tartósak és sokoldalúak.

Távoli településekről is érkeztek látogatók.

Vörös Zoltánné
Nagyon tetszik. A barátaink invitálására jöttünk el Mosonmagyaróvárról és tetszik ez a színes kavalkád.

A Márton-napi vásár volt a Skanzen utolsó programja ebben az évben. A téli szünetet követően tavasszal, húsvéthétfőn nyitja meg újra kapuit.