Hírek

Ilyen volt a 14. Joskar-Ola Napok

2012. szeptember 24., 17:40

Sportrendezvények, kulturális és szórakoztató programok várták szombaton és vasárnap a Joskar-Ola Napokra kilátogatókat. Civil kezdeményezésre az idén már 14. alkalommal szervezték meg Szombathely legnagyobb városrészi rendezvényét.

Ilyen volt a 14. Joskar-Ola Napok

Kulturális és sportrendezvények, szórakoztató programok követték egymást a Joskar-Ola lakótelep mögötti területen. A kétnapos rendezvény 1999 óta része a városrész életének.

Csetényi Izabella kuratóriumi tag, Joskar-Oláért Alapítvány
Idén úgy sikerült, hogy későbbre került a megrendezése, mivel a városban több esemény volt, és nagyon-nagyon várták már, hogy meglegyen, és nemcsak a lakótelepről, hanem a város minden részéből vannak itten.

A szervező munka oroszlánrészét ezúttal is a városrész alapítványa végezte, a hét kuratóriumi tag és a körzet képviselőjének közreműködésével.

Lendvai Ferenc önkormányzati képviselő
Vannak napközben olyan rendezvényeink, amelyekre elsősorban a kisgyermekes családokat várjuk, illetve a sportolni szerető fiatalokat, és az esti, késő délutáni programok meg mindenkinek szólnak, bármelyik korosztálynak.

Játékra számtalan lehetőség akadt: a trambulin és a légvár mellett a dodzsem és a kisvonat volt a legnépszerűbb. Közben a felnőttek beszélgethettek, vagy a sátorban egymást követő produkciókat élvezhették.

Jakab György
Főleg a lakótelepi ember, összefut a régi ismerősökkel, akikkel nem találkozunk, velük bármikor. És jó érzés.

Pócza Tamás
A sógornőmék itt laknak a Joskar-Olán, aztán őket látogattam meg. Meg a gyerkőcökkel egyet ringliseztünk. Most meg sörözünk.

Szombaton este a Szombathely hangja tehetségkutató versenyt a 12 éves Rácsik Barbara nyerte, vasárnap pedig erős emberek mérték össze erejüket például autó emelésében és megtartásában. Az eredményhirdetések előtt a polgármester is köszönötte a rendezvényt.

dr. Puskás Tivadar polgármester
Nagyon fontosak a civil kezdeményezések, hiszen azt jelentik, hogy az a közösség, amelyik itt él, az erős.

A kétnapos programsorozat a sportrendezvények eredményhirdetésével, tombolával és koncerttel zárult.