Hírek

II. Szent Márton Kézilabda Torna

2019. december 04., 14:13

Közel 200 általános iskolás gyermek vette birtokba szerdán a Haladás Sportkomplexum tornacsarnokát. A tavalyi Szent Márton Kézilabda Torna sikerein felbuzdulva az idei esztendőben is szélesre tárta kapuit a létesítmény a kézilabdás csemeték előtt. A szombathelyi oktatási intézmények mellett Ikervárról is érkeztek résztvevők az eseményre.

II. Szent Márton Kézilabda Torna

Gyerekzsivaj a Haladás Sportcsarnokban, önfeledt játék és hatalmas lelkesedés a parkettán - remek hangulatban telt az idei Szent Márton Városi Kézilabda Torna is. A rendezvényen fiú, és leány csapatok vetélkedtek egymással. A résztvevő együttesek két kategóriában - az I-esben az általános iskolák 1-2. osztályos tanulói, míg a II-esben a 3-4. osztályosok - mérték össze tudásukat.  

Takács Gergő - kézilabda szakosztályvezető, HVSE
"A szombathelyi gyerekeknek, szombathelyi iskoláknak szerettünk volna létrehozni olyan tornát, ami kicsit hasonlít a diákolimpiai rendszerre, mégis egy napot töltsünk együtt, azokkal az iskolákkal, akikkel a hétköznapokban is együtt dolgozunk, most is 23 csapat és 170 gyerek jelent meg. A tavalyi évhez képest majdnem a másfélszerese, úgyhogy bízunk benne, hogy egy igazi hagyományt tudtunk ezzel teremteni."

A többi közt a Brenner-iskola is képviseltette magát. Az intézményben népszerű a kézilabda, éppen ezért a Haladás VSE egyik legfontosabb bázisiskolája.

Kovácsné Simon Krisztina - testnevelő, Brenner János Általános Iskola
"Nálunk a Brennerben nagy hagyománya van most már a kézilabdának. Alsósokkal foglalkozunk, U9, U10-es korosztályosok, onnan adjuk fel a Haladásba a nagyon jó játékosainkat. Nagyon sok gyerekünk van, tavaly is voltunk Szent Márton Kupán, nagyon jó volt, sok gyerek volt akkor is, most kb. kétszer annyian vannak és azt gondolom, hogy egyre népszerűbb lesz ez a rendezvény is."

A sportcsarnok minden négyzetméterét kihasználták a kicsik, akik 4 fős csapatokban rohamozták az ellenfél kapuját.

Kondor Anna - tanuló, Brenner János Általános Iskola
"Tavaly is itt voltam és nagyon szeretem a kézilabdát... kivel küzdöttetek és hány gólt hívtál?... hát 1-2-t még csak, de már jól haladunk, nehéz ellenfelekkel játszottunk."

Üres kézzel senki sem távozott. A szervezők pólókkal, érmekkel, és elismerő oklevelekkel tették emlékezetesebbé a gyerekek számára a II. Szent Márton Kézilabda Tornát.