Hírek

Így szerepeltek a Leo Karate-do SE versenyzői a tököli nyílt OB-n

2016. november 25., 16:56

Négy érmet hoztak haza a Tökölön rendezett nyílt országos bajnokságról a Leo Karate-do SE sportolói. A fiatal szombathelyi versenyzők három második, valamint egy harmadik helyezést gyűjtöttek be.

Így szerepeltek a Leo Karate-do SE versenyzői a tököli nyílt OB-n

A tököli sportcsarnokban rendezték meg a Goju-ryu Sziget Kupa küzdelmeit. A nyílt országos bajnokságon több mint húsz egyesület  közel háromszáz versenyzője lépett tatamira. A vasi színeket a Leo Karate-do SE képviselte. A szombathelyi klub három fiatal versenyzőt indított, akik számára ez remek alkalom volt a tapasztalatszerzésre.

Gál Róbert vezetőedző, Leo Karate-do SE
“Most ki szerettem volna próbálni versenyzőket, hogy egy nagyobb versenyen hogyan állnak helyt. Volt akinek ez volt az első versenye. Maximálisan meg voltam elégedve a formagyakorlatban nyújtott teljesítményükkel. Öröm volt őket nézni. A küzdelem már nem sikerült annyira jól.  Nem tudtak annyira összpontosítani.”

Formagyakorlatban mindhárom szombathelyi versenyző, Kovács Ákos, Gerebics Márton és Pálmay Tamara is kategóriája  második helyén végzett. Küzdelemben viszont csak Gerebics Márton tudott felállni a dobogó harmadik fokára. A vasi sportolók közül Pálmay Tamarának ez volt az első igazán komoly erőpróbája.    

Pálmay Tamara versenyző, Leo Karate-do SE
“Nagyon jó érzés volt. Attól féltem, hogy nem tudom azt nyújtani, amit az edzéseken, mert nem tudok annyira koncentrálni. Viszont az izgalom ellenére tudtam úgy összpontosítani, hogy el tudtam érni azt, amit elvártak tőlem. Úgy gondolom, hogy képes leszek a jövőben is ezt a teljesítményt hozni.”

A tervek szerint a Leo Karate-do SE sportolói idén már nem indulnak több versenyen. Ettől függetlenül az edzések tovább folytatódnak, ugyanis a karatékák  az ilyenkor elvégzett kemény munkával  tudják megalapozni a jövő évi sikereket.