MNB - 2
MNB

Hírek

Idősek parkja

2016. október 18., 16:39

Új park létesül Szombathelyen a közeljövőben. Az erről szóló határozat a közgyűlés szeptember 15-i ülésén született meg. Ennek értelmében teljesen új külsőt kap a Gyöngyös patak keleti partja mentén a Szent Márton - Kisfaludy Sándor utcák között fekvő zöld sáv egyik szakasza, amelyet Idősek parkja névre kereszteltek.

Idősek parkja

"Gyakorlatilag a Kisfaludy Sándor utca 20-as háztömbnek a kivételével az egész területnek a faltól falig komplex felújításáról lenne szó."

Pintér Gábor táj- és kertépítész mérnök a legutóbbi közgyűlésen tájékoztatta a képviselő testületet az új park terveiről. Eszerint a belváros szívében a Gyöngyös-parti terület teljesen új arculatot kap.

Az új sétány és a zöldfelületek mellett közvilágítást, térfigyelő kamerarendszert és automata öntözőrendszert is kiépítenek majd. Helyet kap itt egy akadálymentesített, automata illemhely is. Új padokat és hulladékgyűjtőket helyeznek ki.  

"Nemcsak a park maga, hanem egy terasszal kibővítve a járdaszakaszok is meg fognak újulni."

Ezt már a körzet képviselője mondta, amikor ismertette a terület átalakításának főbb elemeit. A különlegességnek számító félkör alakú teraszt várhatóan ezen a partszakaszon építik ki.

A többfunkciójú fitnesz eszközök pedig lehetővé teszik az aktív pihenést.

Takátsné Tenki Mária - önkormányzati képviselő
"Az Idősek park ötlete az a belvárosi lakosok részéről is egy kezdeményezés volt, hiszen nagyon szeretnék azt, hogy ha nekik nem kellene egészen a tóig kifáradni és ott a szabadidejüket eltölteni, hanem szerették volna, hogy a belvárosban is megvalósuljon egy ahhoz hasonló park, ami őket szolgálja."

Vas megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége örömmel veszi, hogy a város gondol az idősekre.

Dancs István - elnök, Vas megye és Szombathely Nyugdíjas Szövetsége
"Csodálatos lenne, hogy ha minden nagyobb városrészen sikerülne csinálni egy ilyen parkot, mert ahogy a tanulásra mondják azt, hogy élethosszig van tanulás, ugyanez vonatkozik a mozgásra is. Tudniillik nem mindegy, hogy a kitolódott életkornak milyen életminősége van."

A kivitelezési munkák összértéke elérheti a 84,5 millió forintot. A park az ökológiai és környezetvédelmi követelményeknek is megfelel majd.