Hírek

Idén októberre teljesen elkészül az M86-os

2016. augusztus 18., 13:58

Október közepén megnyílik a forgalom előtt az M86-os még hiányzó, több mint 33 kilométeres szakasza Hegyfalu és Csorna között. Ezzel biztonságosabbá válik a közlekedés, és jelentősen lecsökken a menetidő Szombathelytől Győrig, illetve Budapestig.

Idén októberre teljesen elkészül az M86-os

Naponta kétezer kamion halad át Répcelakon, ami komoly balesetveszélyt jelent az ott élők számára.

A település október közepén végre fellélegezhet, elkészül ugyanis az M86-os gyorsforgalmi út elkerülő szakasza. Csendesebbé, biztonságosabbá válik a belváros. Felszabadul az átmenő forgalom alól a közeli Vámoscsalád és Vasegerszeg is. Sajtóbejáráson ismertették, hogy utolsó fázisához érkezett az M86-os út Hegyfalu és Csorna közötti, 33,4 km hosszú szakaszának kivitelezése. Már befejeződtek az aszfaltozási munkák. Megépült három különszíntű csomópont és 31 felüljáró.

Loppert Dániel - kommunikációs igazgató, NIF Zrt.
"Még a vadvédő kerítések kihelyezése fontos, a csapadékvíz-elvezetők burkolása, szalagkorlátok nagyrészt készen vannak, cserjetelepítés, növényzet telepítése van még hátra, illetve a forgalomtechnikai eszközök felszerelése.

Már csak ez a szakasz hiányzik ahhoz, hogy Szombathelyről kétszer két sávon közlekedhessenek az autósok Győrig. Továbbá az eddigi négy helyett két óra alatt el lehet majd jutni Budapestig. Ez a fejlődés lehetőségét hozza magával a vasi megyeszékhely számára is, hiszen a város újra bekapcsolódik a közlekedés vérkeringésébe.

Puskás Tivadar - polgármester, Szombathely
"A közlekedés biztonsága legalább ennyire fontos. Abba az esetben, ha 2x2 sávos lesz az út, sokkal biztonságosabb lesz a közlekedés, és ez is nagyon lényeges."

A térség hat éve várja a beruházás elkészültét.

Hende Csaba - országgyűlési képviselő
"Ez a folyamat itt 2010 óta, elmondhatjuk, hogy Magyarország legnagyobb útépítési vállalkozása, több mint 100 km gyorsforgalmi utat építettünk meg."

Az M86-os út uniós és állami támogatással épül meg csaknem 200 milliárd forintból. A Hegyfalu és Csorna közötti szakasz értéke 66 milliárd forint.