Hírek

Idén 59 képzést indít a Savaria Egyetemi Központ

2014. július 25., 19:20

Jó eredményeket produkált az idei felvételi eljárásban a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja - így értékelt a mai sajtótájékoztatón az intézmény rektorhelyettese. Csütörtökön este megállapították a felsőoktatási felvételi ponthatárokat: a szombathelyi tanár-szakokra átlagosan 382 ponttal, a természettudományi képzésekre 322 ponttal lehetett bejutni. A hallgatók közel felét pedagógusképzésre vették fel.

Idén 59 képzést indít a Savaria Egyetemi Központ

Idén 59 képzést indít a Savaria Egyetemi Központ. 1500-an jelentkeztek, 700-an első helyen jelölték meg az intézmény szakjait, ami nagyjából megfelel az előző év adatainak. A felvett hallgatók száma tavalyhoz képest nőtt.

Horváthné Molnár Katalin - elnök-rektorhelyettes, NyME-SEK
"600 hallagtót tudtunk három híján felvenni az általános felvételi eljárásban, és reméljük, hogy ez a létszám a pótfelvételi eljárásban nőni fog. Fontos, hogy a favorit szakok megtartották favorit jellegüket, népszerűek a sporttudományi, tanító, műszaki menedzser szakjaink. Ezentúl a tanárképzés iránti érdeklődés nőtt, tavalyhoz képest másfélszeres."  

A hallgatók közel fele tanár szakra került be, ez azt jelenti, hogy erősödik az intézmény pedagógus képzési profilja, ami a Klebelsberg-ösztöndíjnak és az osztatlan képzés újbóli bevezetésének is köszönhető - hangzott el a sajtótájékoztatón. Pedagógus mesterszakra kétszer annyian jelentkeztek, mint tavaly. A Savaria Egyetemi Központ összes képzésére hirdet pótfelvételit. Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet augusztus 12-ig.

Németh Péter - igazgató, Tanulmányi, Szolgáltató és Informatikai Központ
"Korábbi években megfelelően csak egy képzésre jelentkezhetnek a felvételizők, csak önköltséges képzésre, és csak azok, akik a normál eljárásban nem nyertek felvételt, vagy nem jelentkeztek sehova."

Augusztus 6-án nyílt napot tartanak a pótfelvételizők számára. A sajtótájékoztatón elhangzott: már most nagy várakozással tekintenek a 2015-16-os tanévre, amikor is elindul a gépészmérnök képzés Szombathelyen. Mindez egy bonyolult, egyéves munkafolyamat eredménye.