MNB - 2
MNB

Hírek

Huszonöten vehettek át kitüntetést a Városháza teraszán pedagógusnap alkalmából

2021. június 15., 14:46

A szombathelyi óvodák, iskolák oktatóit, nevelőit és tevékenységük segítőit kiemelkedő munkavégzésükért díjazták.

 

Huszonöten vehettek át kitüntetést a Városháza teraszán pedagógusnap alkalmából

Személyes hangvételű beszéddel köszöntötte a polgármester a pedagógusokat a Városháza teraszán.

“Mindenné, amivé leszünk, a szüleink és a tágabb családunk hatása mellett leginkább az határoz meg minket, hogy mit kaptunk az óvodában, iskolában. Nemcsak ránk, hanem gyermekeinkre, unokáinkra is kihat az a sok minden, ami részünkké válik a gyermekkor évei alatt.”

Elsőként a megyeszékhely több óvodájának dajkáit, pedagógiai asszisztenst, valamint az egyik intézmény karbantartóját köszöntötték, majd az óvodapedagógusok, tanárok, munkaközösség vezetők következtek - ők a Szombathely Oktatásügyének Segítéséért Díjat kapták.

A Kiemelkedő Pedagógusmunkáért Díj II. és I. fokozatával nyolc-nyolc tanárt tüntettek ki.

A Szombathely Oktatásügyéért Díjat négyen érdemelték ki. A Donászy óvoda vezetője az intézmény infrastruktúráját és oktatási programját is korszerűsítette.

Balassáné Nagy Andrea - óvodavezető, Donászy Magda Óvoda
“Végigjártam az összes lépcsőfokot, óvodapedagógusként, munkaközösség vezetőként teljesítem ezt a feladatot, nagyon büszke vagyok arra, hogy az óvodai nevelésben nemcsak a normál fejlettségű kisgyermekekkel foglalkozhatunk, hanem segíthetünk olyan gyerekeknek is, akik problémákkal küszködnek, de normál közösségben fejlődhetnek, nagyon komoly kihívás, a mindennapokat színesíti, (nagyon változatos, nincs két egyforma nap, és nagyon, nagyon sok pozitív visszacsatolást ad az ember életében.”)

Az oladi iskola nyugalmazott igazgatója Bagdy Emőke gondolatait idézte - azt mondja, több évtizedes hatékonyságát is ennek köszönheti.

Takács Imréné - ny. intézményvezető, Oladi Általános Iskola
“Szeretet, öröm és egymásrautaltság. Én azt gondolom, hogy egy pedagógus, egy intézményvezető életében ez kell, hogy legyen a legfontosabb, az egymás iránti tolerancia, egymás megbecsülése, segítése, támogatása, akár gyerek-pedagógus, akár pedagógus-pedagógus, akár pedagógus és szülő között, és általában a civil szervezetekkel való kapcsolattartás tekintetében is, és én azt gondolom, ezt sikerült megvalósítani, (tehát egy olyan együtt dolgozás alakult ki az Oladi Általános Iskolában, ahol a gyerek, a szülő és a pedagógus is jól érzi magát, és figyel egymásra, és törődik egymással, én azt gondolom, ez a legfontosabb.”)

Együttműködés a közös cél érdekében - ezt tartja szem előtt Rettegi Attila, a Szombathely Oktatásügyéért Díj kitüntetettje.

Rettegi Attila - főigazgató, Vas Megyei Szakképzési Centrum
“(Nagyon szerettem mindent csinálni, még talán a kezdetektől ,amikor Csepregen dolgoztam egy iskolában egy évet, majd hármat Kőszegen általános iskolában,) viszonylag fiatalon lettem igazgató, tehát nagyon, a legnagyobb részét a pályámnak vezetőként kellet,, hogy eltöltsem, és legjobban mindig azok a fejlesztési programok tudtak motiválni, inspirálni - ott volt talán a legtöbb eredmény is - amibe éppen belevágtunk akár a Teleki Blanka Szakképző, aztán az Oladi Általános Iskolával, most már jó ideje a szakképzési centrumban dolgozom, nagyon sok örömet találtam és találok ezekben a munkákban.”

“Ma kerékpárral, holnap autóval” - a közlekedésbiztonság érdekében végzett sikeres tevékenységet a gyermekszeretetéről is ismert “reményikes” tanár.

Kozma Györgyi - tanár - Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola
“Azt hiszem, hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy ezt csinálhattam egész életemben, amit szeretek, rengeteg feladatom volt, és a gyerekek voltak mindig az elsők, akik meghatározták, hogy én ebbe lelkesedéssel, tenni akarással tudjam őket irányítani, (ha a szeretetet át tudtam adni, akkor amit én csinálok, akkor a gyerekek jöttek utánam, körülbelül ezzel tudtam, bármit csináltam, úgy érzem, húzni magam után a gyerekeket, érezték a fontosságát annak, amit éppen alkottunk, vagy amivel foglalkoztunk, és csatlakoztak hozzám.”)

Az eseményt pezsgős koccintással, és állófogadással, valamint közös fotózással zárták. A kitüntetettek névsorát, valamint a díjátadón készült képgalériát a város honlapján is megtekinthetik.