Hírek

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Sportkarácsonyt

2018. december 20., 14:15

Ezúttal is több mint száz elismerés talált gazdára. Közülük a városi önkormányzat által alapított Pünkösthy Csaba-díjat Pátkai Attila, míg az Unger József-díjat Szarka Zsuzsanna vehette át.  

Huszonkettedik alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Sportkarácsonyt

Puskás Tivadar polgármester
“Immáron 22. alkalommal jövünk itt össze Szombathelyen a Sportkarácsony ünnepségén. A Sportkarácsony egy olyan ünnep, amely összetart bennünket.”

Puskás Tivadar polgármester ezekkel a szavakkal nyitotta meg a 22. alkalommal megrendezett Sportkrácsonyt, melyen a hagyományoknak megfelelően idén is először a szabadidősport, valamint a diáksport aktivistái vehették át elismeréseiket. Ezt követően jöttek az élsport területén maradandót alkotó versenyzők, edzők, sportvezetők. Az ünnepség fénypontja ezúttal is az önkormányzat által alapított díjak átadása volt. A Pünkösthy Csaba-díjat a Szombathelyi Futóklub vezetője, Pátkai Attila kapta.

Pátkai Attila - vezető, Szombathelyi Futóklub
“Úgy érzem, hogy a futás jelenleg az aranykorát éli. Főként az amatőr sportban. Egyre több a szabadidejében futó, vagy valamilyen más mozgást végző ember. Szerintem nagyon fontos az egészséges életmód, de emellett a közösségi élmény az, ami a Szombathelyi Futóklubbot is összetartja.”

Az egykori kitőnő testnevelőről elnevezett Unger József-díjat idén Szarka Zsuzsanna vehette át. A Paragvári-iskola pedagógusa több mint 25 esztendeje oktatja a szombathelyi gyerekeket a sport, a mozgás szeretetére. Különösen a kosárlabdázás népszerűsítésében járt az élen.

Szarka Zsuzsanna - testnevelő, Paragvári-iskola
“Nagy megtiszteltetés és nagy öröm a számomra, hogy megkaptam ezt a díjat. Még talán az utolsó pillanatig sem hittem el. Úgy gondolom, hogy mind a közvetlen, mind pedig a tágabb környezetemnek köszönhetem ezt az egészet.”

A Sportkarácsony keretében köszöntötték a Tóth Géza-díjas Veréb Istvánt, valamint a Szombathely Sportjáért Életmű-díjas Füle Magdolnát és Bánhegyi Attilát. Ők már a Szent Márton Gálán átvették elismerésüket, így most az ünneplést, a gratulációkat zsebelhették be.