Hírek

Húszéves a közgazdászképzés Szombathelyen

2019. május 20., 14:55

A pénteki ünnepi tanszéki értekezleten nemcsak az eltelt két évtized eredményeit sorolták, hanem a jövőképet is vázolták.

Húszéves a közgazdászképzés Szombathelyen

A Berzsenyi Dániel Főiskolán 1999-ben idegenforgalmi szakmenedzser felsőfokú szakképzéssel indult az oktatás a Gazdasági Tanszéken. A következő évektől a gazdálkodási, majd a nemzetközi kommunikáció szakot is meghirdették. Jelenleg az ELTE Társadalomtudományi Karának szervezeti keretében működik a Savaria Gazdálkodástudományi Tanszék - gazdálkodási és menedzsment, valamint a kereskedelem és marketing alapszakkal.

Borhy László - rektor, Eötvös Loránd Tudományegyetem
“A hallgatói létszámok azt mutatják, hogy növekszik az itteni képzés iránti érdeklődés. Ez megerősíti azt, hogy nyilvánbvalóan piacképes képzést csinálunk. Ez a budapesti képzéseinkre is jellemző, hiszen a társadalom aktuális kérdéseivel, folyamataival, gazdasági tendenciáival foglalkozó képzélseket kapnak a hallgatók.”

Ősztől a turizmus-vendéglátás alapszakkal bővül a képzési kínálat, továbbá elkezdődött mesterképzés akkreditálása is. Küszöbön áll a duális képzés bevezetése a turizmus és a gazdálkodás szakokon, illetve a pénzügy-számvitel szak indítása is.

Varga Imre - tanszékvezető, Savaria Gazdálkodástudományi Tanszék
“A közgadászképzés húsz éve alatt rendkívül nagy szerepet játszott Szombathely és Vas megye gazdaságának fejlődésében. Közel 1500 diplomát adtunk ki.

Az ünnepségen Eötvös Loránd-emlékérmet kaptak a tanszék korábbi tanárai: Sipos Zoltán, Stipkovits Ferenc és Rádi Szelman Hamadi.