MNB
MNB - 2

Hírek

Hulladékgazdálkodási támogatásban részesült Szombathely

2020. február 24., 14:07

Ezt egy sajtótájékoztatón jelentették be a Városházán. Az összeget új szemétszállító gépkocsik, tömörítő és csurgaléktisztító berendezés vásárlására fordítják majd.

Hulladékgazdálkodási támogatásban részesült Szombathely

“Ennek a sajtótájékoztatónak nem az a célja, hogy panaszkodjunk, hanem az a cél, hogy örüljünk annak, hogy sikerült!”

Horváth Attila alpolgármester jelentette be, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól az előző városvezetés alatt igényelt pályázati támogatás most érkezhet meg Szombathelyre. 806 millió forintot kap a város, amelyet a Szombathelyi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. használhat fel az elöregedett gépjárműpark felújítására. Tíz kukásautót cserélnek le környezetbarátabbakra és olcsóbban működtethetőkre.

Németh Ákos - fenntartható fejlődésért és klímapolitikáért felelős tanácsnok
“A hulladékszállító autókon kívül még 240 millió forintot kaptunk a csurgalékvíztisztító- berendezésre is, ami azért nagyon fontos, mert eddig nem volt ez a probléma megoldva, gyakorlatilag itt helyben nem tudtuk tisztítani, el kellett szállítani, nyilván ennek is van egy költsége és környezetvédelmileg sem üdvös az ha elszállítjuk máshova, úgyhogy ezt helyben tudjuk kezelni.”

130 millió forint jut a tömörítő berendezésre, ami azért is fontos, mert eddig tömörítés nélkül került a lerakóba a hulladék, és szelesebb időszakokban a kisebb zacskókat, papírokat mindenfelé fújta a szél. A beszerzés további előnye, hogy a hulladéklerakóban helytakarékosabbá  válik a tárolás.