Hírek

Hozta a kötelezőt a Haladás futsalcsapata

2020. január 21., 14:18

A zöld-fehérek a csömöri Rubeola FC-t látták vendégül a Rohonci úti sportcsarnokban, az 5-2-es győzelem alkalmával bemutatkozott az új igazolás, a 108-szoros magyar válogatott Dávid Richárd.

Hozta a kötelezőt a Haladás futsalcsapata

A visszavágás reményében lépett pályára a Haladás VSE futsalcsapata a Rubeola FC elleni hazai bajnokin, ugyanis az őszi, csömöri mérkőzésen 2-2-es döntetlen született. A tabellán második zöld-fehéreknek hazai környezetben kötelező volt a győzelem az utolsó előttivel szemben, és ennek szellemében is kezdték az összecsapást.

Remek szögletvariácó után a hetedik percben Dróth Zoltán bombájával szerzett vezetést a Hali, 12:13- majd egy perccel később Hajmási duplázta meg az előnyt, a vendégek itt is elaludtak a sarokrúgásnál 18:33-18:43 A folytatásban sem lasított a Juanra-legénység, egy újabb remek átlépős csel után Vas Ádám lövése szerencsésen pattant meg, így 12 perc játék után már 3-0-ra vezetett a Haladás. 24:50-24:55- A vendégek azonban nem adták fel, egy védelmi megingást kihasználva szépítettek, 34:18- így a szünetben 3-1-et mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően a másodszor eredményes Vas Ádám újra három gólra növelte a szombathelyiek előnyét, 4-1. 25:38-25:45: A folytatásban több helyzetet is elpuskáztak a zöld-fehérek, és egy szép akcióval ismét tudott kozmetikázni az eredményen a Rubeola. 26:34: Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, a végeredményt a csapatkapitány, Horváth Péter állította be. 36:30: A Haladás hozta a kötelezőt és 5-2-re visszavágott ellenfelének az idegenbeli döntetlenért.

A szurkolók új játékossal is pacsizhattak a találkozó után, hiszen ezen a mérkőzésen debütált a Haladás új igazolása, a 108-szoros magyar válogatott Dávid Richárd.

Balázs Richárd - játékos, Haladás VSE
“Úgy érzem, hogy jól be tudtam illeszkedni. Még játékban van egy-két apróság, amit el kell sajátítani egymás testhelyzetéből, vagy éppen a mozgásokból. Úgy érzem, hogy ez hamar fog menni. Most jön a válogatott, ott is majd tudok játszani a többiekkel, remélem. Illetve az edzéseken megpróbálok figyelni, hogy ez még könnyebben menjen a jövőben.”

A Haladás legközelebb csak a válogatott szünet után - amely a klub több játékosát is érinti - február 10-én, az Aramis vendégeként lép pályára.