Hírek

Hosszú idő után ismét nyert a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

2019. március 04., 13:57

A szombathelyiek a Budapest Honvéd otthonában győztek 3:1-re, ám ettől fügetlenül továbbra is a tabella utolsó helyén állnak.

Hosszú idő után ismét nyert a Haladás NB I-es labdarúgócsapata

A pontvadászat 23. fordulójában az élmezőnyben állomásozó Budapest Honvéd otthonában lépett pályára a sereghajtó Haladás. Ennek ellenére a fővárosiak nem sok vizet zavartak az első félidőben. Csupán Kamber távoli lövésével veszélyeztettek, de az is messze elkerülte Király kapuját. A Haladás viszont első valamirevaló helyzetét gólra váltotta: a 39. percben Rui Pedro labdaszerzését követően Gaál lőtt 15 méterről a bal alsó sarokba.  Így a szünetben nagy meglepetésre a Haladás vezetett 1:0-ra.

Supka Attila - vezetőedző, Budapest Honvéd
“Az első félidőben a kapott gólig mi domináltunk. Támadtunk, megvoltak a lehetőségeink. Rossz döntéseket hoztunk, nem mertük elvállalni a lövéseket. pedig erről beszéltünk, hogy legyenek átlövésekés mélységi beindulások a védők közé. Ezek nem történtek meg és hiába hívtuk fel előre is a figyelmet a gyors játékosaikra, egy kontrából tudtak gólt rúgni.”

A Honvéd rögtön a második félidő elején egyenlíteni tudott: Holender 18 méterről ívelt  Király kapujának jobb felső sarkába. A Haladást azonban nem törte meg a bekapott gól és a 78. percben Golodiuk szépségdíjas szabadrúgásával ismét megszerezte a vezetést. A 3:1-es végeredményt pedig Ivanov állította be nem sokkal a találkozó lefújását megelőzően.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Nagyon jó érzés, én nagyon szeretek nyerni. De szerintem ezzel más is így van. Nagyon jó érzés volt egy ilyen szép stadionban, egy kimondottan jó csapatot megverni. Azt gondolom, hogy az már hetek óta benne volt a játékunkban, hogy nyerünk. Örülök, hogy ez itt és most sikerült.”

A Haladás bravúros győzelme ellenére továbbra is sereghajtó maradt. A szombathelyiek azonban 3 pontot ledolgoztak a még bentmaradást érő 10. helyen állomásozó Kisvárdával szembeni hátrányukból. A vasiak legközelebb szombaton 17 órakor lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, amikor az Újpest csapatát fogadják a Rohonci úti stadionban.