Hírek

Hosszú idő után ismét bajnoki pontot szerzett a Haladás

2019. február 12., 14:41

A szombathelyiek Pakson játszottak 1:1-es döntetlent, ám hátrányuk így is nőtt a még bentmaradást érő helyen álló Kisvárdával szemben.

Hosszú idő után ismét bajnoki pontot szerzett a Haladás

A pontvadászat 20. fordulójában Pakson lépett pályára a kiesés elől menekülő Haladás. A teljesen eseménytelen első félórát követően váratlanul szereztek vezetést a hazaiak: az egykori szombathelyi Simon András 14 méterről lőtte ki a kapu bal alsó sarkát. Ezt követően két távoli lövéssel veszélyeztettek a Duna-partiak, ám sem Remili, sem pedig Gévay nem tudott túljárni Király kapus eszén. A Haladás a második félidő közepén vette át a játék irányítását és a 81. percben Funsho találatával egyenlítenie is sikerült. A hosszabbítás pillanataiban pedig még meccslabdájuk is volt Horváth Ferenc tanítványainak, ám a paksi hálóőr védeni tudta Rabusic lövését, így pedig maradt az 1:1 arányú döntetlen.

Horváth Ferenc - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
“Én azt gondolom, hogy az első 30  percben is mi játszottunk jobban. Utána a kapott gól kicsit megzavart minket. Kicsit belealudtunk ebbe. A második félidőben viszont egy sokkal jobb, ritmusosabb játékot tudtunk játszani.”

A hazai pályán szereplő paksi gárdát nem igazán fenyegeti a kiesés réme, így pedig Csertői Aurél együttese kényelmes tempóban futballozhatott a Haladás ellen. Az első góljukig még csipkedték magukat a Duna-partiak, ám azt követően átadták az irányítást a vasiaknak, amire kis híján rá is fizettek.

Csertői Aurél - vezetőedző, Paksi FC
“1:0 után volt két ziccerlabdánk. Persze a végén nekik is volt helyzetük, de azt gondolom, hogy nekünk is volt annyi helyzetünk. Viszont a második félidei játékunk nem sikerült úgy, ahogy elterveztük. Egy kicsit ráültünk erre az 1:0-ra. Pontatlanok voltunk, párharcot nem igazán nyertünk.”

A Haladás a döntetlenje ellenére még inkább leszakadt az előtte lévő csapatoktól, ugyanis a Kisvárda és a Diósgyőr is győzni tudott a 20. fordulóban. Így a szombathelyiek hátránya most már 12 pont a még bentmaradást érő 10. helyen álló Kisvárdával szemben. A vasiak szombaton 17 órakor a Mezőkövesd együttesét fogadják.