Hírek

Hosszabítás után nyerte első bajnokiját a Falco

2020. október 19., 15:17

A sárga-feketék nehezen, de két ponttal legyőzték a Szeged csapatát az Aréna Savariában.

 

Hosszabítás után nyerte első bajnokiját a Falco

Három elmaradt a találkozó után a Szeged együttesét látta vendégül a szezon első bajnokiján a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely. Két korábbi kedvenc is tapsot kapott az Aréna Savariában, hiszen Darrin Govens, valamint az egykori sikeredző, Szrecsko Szekulovics is a szegedieknél szerepel. A Falco nem kezdett jól, a sárga-feketék három percig nem találtak a gyűrűbe. 08:36: A folytatásban a hazai oldalról Searcy lépett elő és a kosaraival tudott zárkózni a Falco. 16:40 - Az első negyed hajrájában Benke Szilárd egy triplát is elsüllyesztett a vendégek gyűrűjében, így tíz perc játék után a Falco vezetett egy ponttal, 20-19-re.

A szezont két győzelemmel kezdő Szeged nem feltartott kezekkel érkezett az Aréna Savariába és a második negyedben újra átvette a játék irányítását és megfordította az állást. 44:50- Kerpel-Fronius a sarokból értékesített egy hárompontos a félidő utolsó másodperceiben, így a nagyszünetben 42-37-re a Szeged vezetett.

A térfélcserét követően nagy meglepetésre növelni tudta előnyét a Szeged, a Falco árnyéka volt önmagának, Keller Iván távolijával már 14 ponttal vezettek a vendégek. A záróetapban aztán megrázta magát és folyamatosan dolgozta le hátrányát a Falco: 1:16:00 - Searcy gyönyörű lefordulásával hosszú idő után újra egyenlő volt az állás, 62-62. 1:33:10 - A hajrában fej-fej mellett haladtak a csapatok, 16 másodperccel a vége előtt Anderson dobott be egy bravúrtriplát, amivel úgy tűnt meglehet a győzelem, 1:37:50 - ám a Szeged az utolsó pillanatokban büntetőből egyenlített, így következett az ötperces hosszabbítás. 01:51:30 - A ráadás is izgalmasan alakult, ám Anderson a legvégén higgadtan büntetőzött, így a Falco ha nehezen is, de két ponttal, 95-93-ra megnyerte a találkozót.

Váradi Benedek - kosárlabdázó, Falco KC Szombathely
“A statisztika is arról árulkodik, hogy nem ez az igazi formánk, az edzőmérkőzéseken is jobban ment. Sajnos kiestünk a ritmusból a tíznapos karanténnal, de ez az szezon ilyen lesz. Nagyon nehéz mentálisan és fizikálisan is felkészülni. De nem szeretnénk sírni, hiszen ilyen a sport és nyilván meg fogunk ezzel is küzdeni.”

A Falco legközelebb szerdán lép pályára, az orosz Nyizsnyij Novgorod vendégeként kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligájában.