MNB
MNB - 2

Hírek

Horgászverseny az Abért-tavon

2019. május 14., 14:54

A lukácsházi Abért-tavon rendezték vasárnap a "Vasi vizek legjobb sporthorgásza" versenysorozat második fordulóját. Három kategóriában 73 pecás igyekezett minél több halat horogra csalni. A zord idő ellenére szép fogások születtek.

Horgászverseny az Abért-tavon

Viharos szél, erősen hullámzó víz és időnként csapkodó eső fogadta a horgászokat a hétvégi fordulóban. Bár a körülmények alaposan próbára tették a versenyzők kitartását, a halak étvágyára nem lehetett panasz.

Kovács Ákos - Büki HE
"Nem is annyira a versenytársakkal, inkább az idővel kell megküzdeni, borzasztó, kicsavarja az ember kezéből a botot. De jól indultam, fogtam két négy kiló körüli pontyot, két nagy dévért."

Az Abért II. tavon szélárnyékban kevésbé mozgott jól a hal, (13:43) leginkább törpeharcsák akadtak horogra.

Kozmor Dániel - Kőszegi SHE
"Kárászok, törpeharcsák, dévérkeszeg, nekem ponty sajnos nem jött."

Versenyző kategóriában 23-an, a hobbi horgászoknál 41-en, az ifik között 9-en indultak. (00:01) A profik kivétel nélkül a rakós botos technikát választották, (13:20) hobbi kategóriában a feeder módszer dominált.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"A verseny a sorozatunknak egy fontos állomása, ezen indulnak talán a legtöbben, kedvelt az Abért-tó. Ezt követően még júniusban és szeptemberben lesz két forduló Gersekaráton és várhatóan ha elkészül, a Vadása-tavon."

A mérlegelésnél kiderült, hogy több nagytestű ponty, szép amurok és rengeteg kárász került a szákokba. (20:20) Az ifik között a büki Misák Norbert lett első közel 15 kilogrammos fogásával, (21:20) a versenyzőknél Sebastian Händler nyert a Nyugat-Pannon Sporthorgász Egyesület színeiben csaknem 33 kilós teljesítményével. (20:55) Hobbi kategóriában és az egész mezőnyben is a szombathelyi Pajtli Tibor fogta a legtöbb halat, csaknem 38 kilogrammot.

Pajtli Tibor - Spartacus HE, Szombathely
"Nagyon jól sikerült nekem, ilyen jól még nem horgásztam, ennyi halat se fogtam még egyszerre. Rakós technikával horgásztam, és bejött a taktikám végül is."

A három kategória dobogósai összesen több mint 200 kilogramm halat zsákmányoltak. Ezen a hétvégén ugyancsak az Abért-tó ad majd helyet a kétnapos megyei csapatbajnokságnak.