Hírek

Horgásztábor Vaskeresztesen

2021. július 29., 14:00

Előadások, strandolás, kirándulás, halsütés az esti tábortűznél, célbadobó verseny és sok-sok horgászat - ilyen programokkal várja a gyerekeket a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének hagyományos nyári tábora, amit ezen a héten tartanak Vaskeresztesen. 33 főt fogadnak bentlakásos és napközis rendszerben a megye minden részéből.

 

Horgásztábor Vaskeresztesen

Készülődnek a táborozók az egyéni horgászversenyre a rendezvénysátorban. A táborvezetők segítenek összeállítani a felszerelést, majd a gyerekek elfoglalhatják helyüket a parton. 33-an töltik a vaskeresztesi horgászturisztikai központban ezt a hetet, élménydús programok kíséretében.  

Fazekas Benedek
"Legjobb élményem az éjszakai horgászás, hiszen most sikerült bekerülnök a sátrakba, és fent tudok maradni éjszaka, amikor jobban jön a hal, és tudok sok halat fogni. Milyen halak jöttek, volt-e valami extra nagy? Ponty volt, abból egy majdnem 2 kilós, meg egy amur is leakadt, azzal nem tudtam mit csinálni, szabta a szerelékemet."

Suhai Benedek
"Most vagyok itt negyedszer, igazi veteránnak mondhatom magam. A természet közelsége és a társaság vonz a sportban és magában a táborban is."

9-től 16 éves korig fogadják a gyerekeket. 23-an ottalvós rendszerben, a többiek napközisként jönnek, de ők is csak este mennek haza. Idén több a kezdő, őket olyan táborozókkal tették párba, akik már rutinosabbak.  

Prokop Dániel
"Régebb óta gondolkoztam rajta, ismerőseim segítettek megtanulni, megmutatták, úgy jött a horgászat. Mi tetszett a táborban eddig a legjobban? A horgászat, az éjszakai horgászat tetszik a legjobban."

A gyerekek a szórakozás mellett tanulnak is. Előadás hangzott el például a feederezésről és a finomszerelékes horgászmódszerről, tartottak célbadobó versenyt, kirándultak az Abért-tóhoz. A napi szabadprogram nagy részét is a vízparton töltik, a legmelegebb órák kivételével. A gyerekhorgászok létszáma évről évre nő a megyében.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"A gyermekhorgászok száma nagyot ugrott az elmúlt években, most 1500-1600 regisztrált gyermek van, korábban ez 1000 fő körül van, van egy 30 százalékos növekmény. Ifjúságiban, 14-18 éves korosztályban még van tennivalónk, akkor elkerülnek középiskolába, a digitális technika jobban bevonzza őket, de 5-14 éves korig nagyon jelentős a növekedés, és abban bízunk ők megmaradnak ifiként is."

A kánikulai melegben kisebb a halak étvágya, de ez nem szegte a gyerekek kedvét, kitartóan próbálkoztak. Idén az országos horgász szövetség támogatásának köszönhetően kedvező áron táborozhattak a gyerekek Vaskeresztesen.