MNB
MNB - 2

Hírek

Horgászigazolvány helyett horgászkártya

2018. szeptember 19., 14:05

Plasztikkártya váltja fel az eddigi papír alapú horgászigazolványt 2019. január elsejétől. Ehhez minden horgásznak regisztrálnia kell a Magyar Országos Horgász Szövetség online rendszerében. Érdemes már ebben az évben igényelni a kártyát, hogy januárban könnyebb és gyorsabb legyen az engedéllyel kapcsolatos ügyintézés.

Horgászigazolvány helyett horgászkártya

Így néz ki a jelenlegi, papír alapú horgászigazolvány. Ezt jövőre (16:03) plasztikkártya váltja fel, amely egyszerűsíti a tagnyilvántartást, átláthatóbbá teszi az adminisztrációt, és megkönnyíti a későbbi ügyintézést. A személyi igazolvány-méretű kártyán a horgász adatai mellett egy hatjegyű azonosító szám is szerepel majd. Az igénylés online regisztráció után lehetséges, ami minden horgász számára kötelező, ennek ellenére egyelőre kevesen tudnak róla.

Pajtli Ferenc – titkár, Spartacus HE, Szombathely
„ Én úgy veszem észre mint vezetőségi tag, hogy a horgászok nem tudnak róla. Mi próbálunk facebookon, plakátokon, egyesületi honlapon keresztül és a vízpartokon értesíteni a horgászokat.”

A regisztráció akár otthon, de az egyesületi irodákban és a szövetség vaskeresztesi központjában is elvégezhető. Adókártya, személyi igazolvány, lakcímkártya továbbá a horgászigazolvány kell hozzá, és mindössze 15 percet vesz igénybe. A Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége segít az ügyintézésben, év végéig több kihelyezett regisztrációs ponton várják a pecásokat. Az elmúlt hétvégén, a gersekaráti versenyen például közel 30-an regisztráltak. A kötelezettség országszerte több mint 400 ezer, Vas megyében közel nyolcezer horgászt érint.

Puskás Norbert – ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
„Reméljük, hogy a horgászoknak sikerül elérnünk, hogy mindenki végezze el ezt a regisztrációt januárig, mert sokkal könnyebb és gyorsabb lesz az engedély-ügyintézés januárban. Ezúton is szeretnék kérni mindenkinek, hogy adja át horgászbarátjának, hogy ez egy kötelező, országos horgászkártya lesz, ami felváltja a papíralapú igazolványt, ezt a regisztrációt mindenkinek meg kell tennie, saját magának.”

A horgászkártya hat évig érvényes, a regisztráció díja 2200 forint. A kártya az igénylést követő 30 napon belül postán érkezik. További információt a vasi szövetség honlapján találnak: vasivizeken.hu