MNB
MNB - 2

Hírek

Hogyan működjenek együtt a politikai erők a város érdekében?

2014. október 27., 16:02

Ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót hétfőn Nemény András, az MSZP Vas megyei elnöke, önkormányzati képviselő és Czeglédy Csaba, az MSZP Szombathely elnöke, frakcióvezető, önkormányzati képviselő.

Az önkormányzati választások eredménye egyértelműen azt jelenti, hogy a pártok képviselőinek együtt kell dolgozniuk - erről beszélt a sajtótájékoztatón Czeglédy Csaba. A baloldali összefogás képviselője úgy tudja, a szervezeti és működési szabályzat módosításával csökkentenék a közgyűlések számát és növelnék a bizottságok hatáskörét. Szerinte ez sérti a nyilvánosságot. Nemény András hangsúlyozta, a szociális és a városfejlesztési ügyeket tartják a legfontosabbnak, ezért szeretnék, ha ezeket a feladatokat rájuk bíznák.


A FIDESZ KÖZLEMÉNYE:

A város érdekében történő együttműködéssel kapcsolatban a Fidesz- MPSZ szombathelyi csoportja sajtóközleményt adott ki. A közleményben az áll, hogy a párt önkormányzati képviselői Szombathely érdekében nyitottak a közös gondolkodásra és együtt akarnak dolgozni a közgyűlés tagjaival, hogy a város a kormányzati támogatások jóvoltából tovább gyarapodhasson, új munkahelyeket és befektetési lehetőségeket teremthessen, javíthassa a település infrastruktúráját, folytathassa az intézményhálózat fejlesztését, és ezáltal Szombathelyt mindenki számára még vonzóbbá tegye. A város további fejlődése érdekében a Fidesz megválasztott képviselői felszólítják a megyeszékhely közgyűlésének tagjait, hogy pártállástól függetlenül a következő öt évben ne akadályozzák, ne hátráltassák, hanem támogassák Puskás Tivadar polgármester munkáját, hiszen személye – a választópolgárok véleménye szerint is – garancia Szombathely további fejlődésére.