MNB
MNB - 2

Hírek

Hivatalosan is megnyílt a Felsőőr utcában létesített két parkoló

2019. április 26., 13:34

A húsvéti ünnepek előtt ugyan Nemény András politikustársaival átadta az új parkolókat, csütörtökön a városvezetés kormányzópárti képviselői is megtették ugyanezt.

Hivatalosan is megnyílt a Felsőőr utcában létesített két parkoló

A Felsőőr utcában tapasztalható mindennapos parkolási gondokat hűen tükrözi ez a kép. A két sávot oly mértékben elfoglalják a házak előtt várakozó gépjárművek, hogy nehézkessé válik a közlekedés. Ezt a problémát kívánták orvosolni a háztömbök között kialakított 2 parkolóval.

Sátory Károly - önkormányzati képviselő
"Ebben az utcában szinte lehetetlen volt a közlekedés. Én remélem, hogy csökkent az itt élők gondjain ez a parkoló, biztos, hogy teljes megoldást nem fog hozni, de nyilván az a törekvésünk, ezért is álltam bele ebbe az ügybe erősen, hogy minél hamarabb meglehessen ez a parkoló és minél hamarabb jobb legyen itt a közlekedési helyzet."

A 2 új parkoló modern világítást kapott, és cserjéket is telepítettek a területen.

Puskás Tivadar - polgármester
"Összességében 39 új parkolóhelyet jelent. A 39 közül 3 mozgássérült parkolót jelent. 45,5 millió forintból, Szombathely költségvetéséből fedeztük."

A Felsőőr utcai mellett heteken belül elkészül a Bem-parkoló is, amely több mint 70 várakozóhelyet biztosít az ott lakók számára.