Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Hiánypótló operagyűjtemény

Adásban volt: 2018. június 7.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

50 CD-n 35 teljes operát tartalmaz a Magyar Állami Operaház által összeállított hiánypótló gyűjtemény. A sorozat egy-egy példányát személyesen adta át Ókovács Szilveszter főigazgató a megyei könyvtárak és közgyűjtemények képviselőinek.

Bartók Béla, Kodály Zoltán és Erkel Ferenc művei mellett ma még kevésbé ismert kortárs zeneszerzők műveit is tartalmazza a Magyar Állami Operaház által összeállított CD-box. A díszdobozban 50 korongon 35 válogatott operamű szerepel azzal a céllal, hogy bemutassa az elmúlt 200 év legjelentősebb darabjait és népszerűsítse a műfajt.

Ókovács Szilveszter - főigazgató, Magyar Állami Operaház
„A magyar művészeti ágakat és a felsőoktatást mi kapcsolja egybe, ez mind az opera és az opera intézménye, hiszen nálunk minden művészeti ág megtalálható, és szerintem a mai ember kultúrájához hozzátartozik, hogy legalább alapszinten legyenek ismeretei az opera és a balett irodalmáról.”

A Magyar Opera200 című gyűjteményt személyesen vehették át a Vas megyei könyvtárak és közgyűjtemények képviselői. A szakemberek szerint ez az összeállítás jó lehetőség arra, hogy újat mutassanak a zenekedvelőknek.

Nagy Éva – igazgató, Berzsenyi Dániel Könyvtár
„Van egy nagyon jó sorozatunk Horváth Imre zenetanár segítségével egy zenei ismeretterjesztő program és azon gondolkodom, hogy ebbe talán bele lehetne ezt is ismertetni és akkor a nagyközönség is felfigyelne erre. Nagyon hálásak vagyunk ezért az ajándékért.”

A kezdeményezést Puskás Tivadar polgármester is üdvözölte, aki a szimfonikus zenekar tevékenységére és a város zenei hagyományaira hívta fel a figyelmet.

Puskás Tivadar – polgármester
„Szombathely olyan város, ahol a zenének értéke van. Szombathelynek nagyon gazdag a zenei élete. Nagy öröm számunkra, hogy az operaház vezérigazgatója, főigazgatója, itt van.”

Az Operát az Operából! elnevezésű sorozatban november 25-én Puccini Turandot című operáját mutatják be az AGORA – Művelődési és Sportházban. Az előadásában közreműködik a Magyar Állami Operaház Zenekara, Énekkara és Gyermekkara.

2018. június 07.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében