Hírek

Hiába vezetett, nem tudott nyerni a Szombathelyi Haladás

2020. október 20., 20:49

A zöld-fehérek hazai pályán 1-1-es döntetlent játszottak az ETO FC Győr csapatával.

 

Hiába vezetett, nem tudott nyerni a Szombathelyi Haladás

A sérülésektől és betegségektől tizedelt tartalékos Győrt fogadta a Szombathelyi Haladás hétfőn este az NB II-es labdarúgó bajnokság 12. fordulójában. A találkozó első 20 percében leginkább a küzdelem dominált, a kapuk nem forogtak veszélyben. 28:09- A 29. percben a Hali gólfelelőse, Medgyes kapott ragyogó keresztlabdát, befele cselezett, majd okosan kilőtte a hosszú alsót, amivel megszerezte a vezetést a Haladásnak.

Eseménytelenül teltek a percek a Rohonci úti stadionban, a Haladás a második félidőben a vezetés tudatában érezhetően belekényelmesedett a mérkőzésbe, aminek az lett az eredménye, hogy szinte a semmiből egyenlített az ETO: 76:17- a 77. percben egy röviden kifejelt labda után Vitális kapásból ragasztott óriási bombagólt a jobb felsőbe, 1-1.  85:00- A hajrában még kicsikarhatta volna a győzelmet a Hali, ám Tóth Barna lövését Gundel-Takács bravúrral kiszedte a léc alól, 86:24- egy perccel később pedig Horváth Olivér közeli próbálkozásába vetődött bele egy győri védő. Maradt az 1-1-es döntetlen, a Szombathelyi Haladás a tizedik helyről várja a folytatást.

Mátyus János - vezetőedző, Szombathelyi Haladás
Gyakorlatilag a mérkőzést uralhattuk volna, viszont jött egy extra teljesítmény az ellenfél játékosától, ami megpecsételte volna a három pontunk sorsát. Nem is emlékszem, hogy előtte volt különösebb helyzete az ellenfélnek, bár nekünk sem volt sok, de mi vezettünk, kényelmesebb helyzetben voltunk. Fantasztikus gólt rúgott az ellenfél játékosa, emiatt nem tudtunk három pontot szerezni. Összeségében nyilván az ember szája íze nem édes, sokkal inkább keserédes, de mégsem vagyok annyira letört, hiszen azt látni kell, hogy ebben a csapatban jelen pillanatban sajnos ennyi van.

A vendégek mestere elégedett volt a megszerzett egy ponttal.

Csató Sándor - vezetőedző, WKW ETO FC Győr
“A második félidőben átálltunk egy más játékra, akkor igazából átvettük a játék irányítását. Onnantól kezdve a gólunk megérdemelt volt, hogy be tudtunk találni. Az egy pont a mi helyzetünkbe, ahogy az elmúlt egy hét történt, betegség, sérülés, kiállítások, eltiltások. Ahhoz képest az egy ponttal elégedettek lehetek.”

A Haladás a hétvégén a Kazinbarcika vendégeként folytatja szereplését az NB II-ben.