Szombathelyi Televízió  a SZOMBATHELYI TELEVÍZIÓ videós hírportálja Feliratkozás hírlevélre
Főoldal
Televíziónkról
Műsoraink
Hírek
Médiaajánlat
Elérhetőségek
TV műsor
Galéria
Partnerek
Közérdekű

Hétvégén ismét megrendezik a Vasi Vasembert

Adásban volt: 2018. július 4.

Megrendelés DVD-n
adás megrendelése

 megosztás

A több mint 3 évtizedes hagyományokkal bíró nagymúltú triatlon versenyre ezúttal is az ország minden szegletéből és külföldről is várnak amatőr, valamint profi versenyzőket. A rekordszámú nevezők közül a dobogós helyezettek összesen 360 ezer forint összdíjazásban részesülnek. A részleteket sajtótájékoztatón ismertették a szervezők.

170710vasi_vasember

(03:51-) 1500 méter úszás, (10:04-) 40 km kerékpározás és 10 km futás - embertpróbáló feladatsor, de aki teljesíti, elmondhatja magáról, hogy egy vasember. A kezdeményezés több mint 3 évtizede indult útjára. Nem hiába nevezi a sportszakma Szombathelyt a magyar triatlon őshazájának.

Puskás Tivadar - polgármester
"1984. június 6-án Magyarországon, itt Szombathelyen rendezték meg az első triatlonversenyt. Ezt Vasi Vasember néven nevezték annak idején, ugye ez az angol kifejezésnek a tükörfordítása."

Azóta is él és évről évre egyre nagyobb tömegeket mozgat meg a rendezvény. Minden eddiginél többen, 558-an neveztek az idei megmérettetésre, amely 10 százalékos emelkedést jelent a résztvevők számát tekintve. A 34. Vasi Vasemberen a szervezők újdonságokkal is várják a triatlonistákat.

Kalmár Attila - ügyvezető igazgató, Pannonsport Kft.
"A depot áthelyeztük, de a deponak az áthelyezése nem érinti az uszoda használhatóságát. A másik pedig, hogy a közönségnek is szeretnénk egy átlátható versenyt bemutatni és ezért egy 100 fős lelátót építünk fel a befutóhelyen."

A versenyen harmincnegyedszer is rajthoz áll a 69 esztendős Kapolcsi Imre, akinek - mint fogalmazott - a triatlon az élete fontos részét képezi és szombathelyiként kötelességének érzi, hogy elinduljon a versenyen.

Kapolcsi Imre - versenyző
"Korcsoportos versenyzés ez, tehát vannak korcsoportok. Korcsoportomban szeretnék dobogóra kerülni, az egy dolog persze, hogy kik indulnak, másik pedig, hogy 3 óra körüli időt szeretnék elérni az összversenyen."

A rajtpisztoly szombaton 11 órakor dördül el a Csónakázó-tónál. A verseny ideje alatt reggel 6 és este 18 óra között az érintett helyszínekhez kapcsolódó útszakaszokon forgalomlassításra kell számítaniuk az autósoknak.

2018. július 04.
Hozzászólások

Komment RSS
Hozzászóló neve*
E-mail cím
Hozzászólás*
Biztonsági kód
Ide írja be*
A hozzászólás tárgya és szövege nem tartalmazhat HTML kódot.
A biztonsági kód nem érzékeny a nagy és kisbetűkre.
Az e-mail cím nem jelenik meg a nyilvános felületen.
A hozzászólások tartalmáért felelősséget nem vállalunk.műsoraink - videóval
 
Híradó
Szombathely ma
Hétvége
Aréna
Műhely
Ma-Holnap
Péntektől-péntekig
Medicina
Telezöld
Élet-Forrás
Nyitott ajtók
Zsidó Mozaik
Civil Idő
Suliról sulira
iQor magazin
Vasi Kaleidoszkóp
60 Plusz
Generációnk
Öko-Logikus
Szombathelyi Ifjúsági Magazin
Szombathelyi Polgári Esték
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 1.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 2.
A Szombathelyi Egyházmegye kincsei 3.
Szent Márton nyomában a Szombathelyi Egyházmegyében