Hírek

Hétfőtől indul a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári napközistábora Nardán

2021. június 15., 14:42

A közkedvelt programra hatalmas az érdeklődés. A gyerekeket Szombathelyről induló, a környékbeli településeken is megálló buszokkal szállítják a tábor és a lakóhelyük között. Napközben pedig színes programokat kínálnak nekik. Az előkészítéshez önkénteseket vártak.

 

Hétfőtől indul a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári napközistábora Nardán

A foci ott van, a bungee jumping ott van, és a légvár ott van, akkor figyelj ide, ide tegyük a két lengő tekét.

Mindennek van helye a nardai plébánia kertjében. A hatalmas trambulinok már állnak, a homokozót is rendbe teszik, fölé napvitorla kerül, hogy védjék a kicsiket az erős sugárzástól. Az utolsó simításokat végzik a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai és számos önkéntes. Annyi most a teendő, hogy felhívást tettek közzé: például a fafelületek festésében lehetett részt vállalni.

Horváth Györgyné
Önkéntesként csatlakoztam azért, mert három gyönyörű unokám van, és hátha a nyáron valamelyik itt köt ki, nem tudjuk még, és önkéntes karitász tag vagyok a Szöllősi Templomban, és gondoltam, hogy kell jót cselekedni, és nagyon felemelő érzés az, hogy ennyi gyereket itt 8 héten át tudnak fogadni.”

A tábor június 21-én indul, de már előtte is jönnek ide gyerekek.

Tuczainé Régvári Marietta – igazgató, Szombathelyi Egyházmegyei Karitász
„Vállaltuk, hogy ezen a csonka héten is itt lehetnek a gyerekek, és hát most gyorsan, hétfőn, kedden amit kell, megcsinálunk, nyilván a gyerekek feje felett már nem szeretnénk festegetni. 4-5-6 éve gyarapítottuk ezt a külső szaletlit, pergolát. Le kellett festeni, mert az időjárás itt Nardán megtépázza a faanyagot.”

Idén kezdi meg 20 szezonját a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász napközistábora. 8 héten át, augusztus 13-ig fogadják a gyermekeket heti turnusokban. Számos programot biztosítanak táborozóknak. A kézművesfoglalkozások: bőrözés, gyöngyözés, kerámiázás mellett sport is lesz, különös tekintettel az idei labdarúgó EB-re.

Kovács László – játékvezető ellenőr, Vas Megyei Labdarúgó Szövetség
Előre dolgozunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, szerdánként meg a Vas Megyei Labdarúgó Szövetség tagjai jönnek mérkőzést vezetni a gyerekeknek, 7-es rúgó versenyt rendeznek, sport totót, szellemi versenyt, ha az időjárás esetleg úgy adódik, ezeket biztosítjuk a számukra.”

Ahogy minden évben, idén is rendkívül népszerű a tábor, hiszen már eddig 120-an iratkoztak be. De van még hely, hiszen nagy az udvar, és a minden oldalról védett pavilon. Van, aki több hetet is itt tölt. A járványhelyzet miatt sok szülő volt kénytelen kivenni a szabadságát tanév közben, hiszen a gyerekek otthon tanultak, ezért most sok családnak nagy segítség a tábor.